2. Arrangör SWEDEN X

När Seth Sjöblom 2008-2009 var VD och även delägare ihop med Mattias Gustavsson i snöskoterföretaget Snow n´Racing i Mora arrangerade de som huvudsponsorer SWEDEN X – då Europas största snöskoterevent, i Kläppen, Sälen 18-19 april 2008.

De satsade fullt ut och flög in internationella stjärnor såväl som att svensk toppelit deltog. Tävlingsbanans hoppramper svetsades av deras snöskoterföretag, i konsultation med det svenska snöskoterproffset Daniel Bodin. SWEDEN X- tävlingsbanan syns uppifrån i följande filmer. Hela banan tog en vecka att bygga och kostade runt 1,5 miljon att bygga, den var i världsklass.

Sweden X Hohenthal.se

Sweden X Hohenthal.se

Sweden X – promotionfilm ”Burre” Grimborg Production
Sweden X – Dane Ferguson ”Burre” Grimborg Production
Snowcrossevent
– privat film
Sweden X; foton och filmer upplagda av ”Seb”

Sweden X 2008 på Kläppen – sökresultat

Lanseringen från 2008: Snöskoterproffsen Daniel Bodin,
 Aleksander Nordgaard,
 Jimmy Blaze,
 Nate Haag,
 Dane Ferguson,
 Justin Hoyer,
 Kourtney Hungerford och
 Heath Frisby är bara några av de världsnamn som gästar det största skotereventet i Europa genom tiderna.
– Vi är otroligt stolta över att stå värdar för eventet, som arrangeras av Snow n´Racing. Oavsett om man är skoterfantast eller inte så är det här en stor upplevelse. Publiken kan följa tävlingarna utan att behöva förflytta sig, vilket gör tävlingen mycket publikvänlig, säger Magnus Noppa, marknadsansvarig på Kläppen. 600 000 kubikmeter snö ska förvandlas till banor, anpassade för tuff körning och fem ramper kommer att finnas för freestyledelen.

Förutom själva tävlingarna räknar man med stor folkfest med serveringar, öltält, live underhållning och en mässa med många intressanta utställare. VIP-tält finns också på plats för att erbjuda det ”lilla” extra. Redan på vägen upp kan åskådarna ladda upp stämningen. Det kommer att gå tåg från Stockholm till Mora med partyvagnar och sedan vidare transport till Kläppen. Tävlingarna kommer att följas av Extreme Sport Channel med 22 miljoner tittare i Europa.”

Fakta om grenarna:
SWE X Freestyle – Super shout out
De galnaste och mest meriterade freestyleåkarna i världen har signat för Sweden X games! Räkna med en häpnadsväckande show. Tävlingen erbjuder en specialdesignad freeridebana med flertalet olika hopp och svårighetsgrad. Förarna har dessutom fritt val vad gäller trick och hopp. Det är helt klart bäddat för extrem sport på hög nivå. Ett förhandstips är att backflipp (bakåtvolt) inte räcker till final…..
SWE X Super Snow Cross
Nu ansluter även Europas största Snowcrosstävling – SSC! Den svenska, norska, finska och amerikanska toppeliten intar Kläppen med brutal stadion cross när den är som bäst.
SWE X King of the hill – Hillcross
Med gemensam start gäller först upp på toppen och då är det Kläppens brantaste delar som ska bestigas.-För mer information kontakta Seth Sjöblom, VD för Snow n´racing – som är eventarrangör och huvudsponsor.”

/Mvh Seth Sjöbloms bloggredaktion