Bloggchiefen

Hej. Det är jag Victoria Qvarnström som är redaktör och administratör för bloggen. Jag textredigerar och fixar blogginställningar. Men jag och Seth bollar mycket om bloggens innehåll. Seth är hundcoach och jag är bloggcoach kan man kanske säga?

Både Seth och jag skriver inlägg, men när jag skriver ner något beteenderelaterat på en speciell hund så får Seth alltid korra fakta och godkänna först. Får ganska fria händer inom den teorin Seth vet att jag kan. Men Seth är den som kan praktisera det.

Målet är en saklig blogg om Seths hundliv med hans förståelse för hundars naturliga beteenden som han använder till att hjälpa. Och självklart att också roa läsare för att lätta upp allvaret med annat.

Redaktören i arbete med hjälp av  den stöttande assistenten Gunvald – som också är bloggens maskot.

En sorts CV om mig:
Nu sysslar jag främst med bloggande och sociala medier, som jag varit väldigt engagerad i och fått många vänner via IRL-luncher och spontana twitterträffar-tweetups. Twittrandet har avtagit mycket sedan jag började 2009. Twitpic – foton från min twittertid.

Mina artiklar i olika ämnen som redaktionellt publicerades på Newsmill, finns inte kvar. Men några kopior ska finnas på min ADHD-npf-blogg. Men på den föregående länken finns också debattartiklar jag publicerat annorstädes, både på nätet och i papperstidningar.

Jag grundade – eftersom jag såg ett ouppfyllt behov – Sveriges första fruktförmedling på internet – pressens respons finns här om min skapelse Fruktförmedlingen på facebook. Första året bytte ett halvt ton frukt ägare – helt gratis – för att inte ödsla ätbara frukter som trädgårdsinnehavarna inte kunde ta till vara själva. Blev glad när jag blev nominerad som miljöhjälte via Världsnaturfonden. Idag har det till min och andras glädje skapats många fler fruktförmedlingar på nätet. Äkta Vara fick självklart lov att följa min fruktsamma idé, från sin sida på internet.

580112_10150971675858522_1082570475_n

Tidigare sysslor. Senast sist:
Gatutidningen Faktum i distributionen där försäljarna köper sina tidningar och fikar.
Webredaktör på HBTQ/WestPride-festivalen.
Produktionsassistent på reklamfilmer. 
Entrévärdinna på nattklubben Park Lane Göteborg. Med mera.

Universitetsutbildning i Lingvistik/Allmän Språkvetenskap. Universitetsstudier inom Media -och kommunikation, med drömmen om att informera, inte skönskriva med reklamslogans.

KomVux. Servicejobb i butik samt på café. Wing Chun Kung Fu under många ungdomsår. Mor till en tonårsdotter född 1998 som har fått Seth till extrapappa. AuPair i London och Paris. Stor familj, engelsk mor, pratar flytande franska också, språknerd. 

Är ett envist, kreativt drivet ADHD-huvud som tänker utanför lådor. Exempelvis fixade jag inte gymnasiematten, men bara fick ett fel på Högskoleprovets logiska del NOG. Sånt ADHD-relaterat som jag vill berätta för att hjälpa andra. Ibland kan jag prestera mycket, ibland inte. Har troligen Aspergers av lätt grad.

Har bloggat sedan 2005. Jag informerar sedan 2008 på min temainriktade blogg om ADHD och andra neuropsykiatriska funktionsvarianter som ADHD, Aspergers syndrom/autism osv. Se exempelvis ADHD i bilder – som både stora och små kan förstå. Jag föreläser också om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar ur flera olika perspektiv, då både jag, min släkt och min tonårsdotter har flera s.k ”bokstavsdiagnoser”.

/Mvh Victoria

– Om hur man hittar specifika ämnen på bloggen – läs HÄR.

2 responses to “Bloggchiefen

  1. Hej Victoria
    Ville bara tala om att jag fan mycket trevlig läsning i det du har skrivit här.
    Önskar dig lycka till.
    Mvh Benita Stellberg

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s