CV yrkesliv

1984-1985 Servicetekniker Gestetner
Servicetekniker efter avslutad utbildning med service av kopieringsutrustning.

1985 – 1988 Serviceingenjör Measurex
Vart värvad av Measurex med en tjänst som serviceingenjör och ansvar för service installation och drift av datorer och mätutrustningar inom pappersindustrin.
Ansvarade för den dagliga datadriften av tre styck pappersmaskiner på Grycksbo pappersbruk i Dalarna. I tjänsten ingick avtalsfrågor och dagliga kontakter med ansvariga hos kund. Tjänsten innefattade ett antal specialutbildningar i San Jose, Kalifornien.

1988 – 1992 ABB Service
Vart värvad av ABB Service med en tjänst som serviceingenjör och ansvar för service, installation och drift av datorer för kraft, papper och stålindustrin i Sverige, Skutskärsverken var en av de största kunderna. Denna tjänst ändrades och utökades så småningom till Sverigeansvarig för Modcomp, produkter inom ABB Service. Tjänsten innebar då att utveckla verksamhetsområdet inom kraft, pappers och stålindustrin för ABB Service i Sverige, med tätt kontakt och många besök hos leverantören, Modcomp som finns i England och USA.
Tjänsten innebar många utlandsbesök i USA och England.

1993 – 1997 AEG Cegelec
Vart värvad av AEG Cegelec med en tjänst som Sverigeansvarig och att utveckla ett verksamhetsområde med försäljning, avtal, service, installation och drift av datorer för kraftindustrin, stålindustrin och kärnkraften i Sverige.
Fortsatt tätt kontakt med Modcomp i England och USA i avtalsskrivningar, upphandling och projektansvarig av försäljning av bl.a. blockdatorerna till Ringhals kärnkraftverk.
Tjänsten innebar många utlandsbesök i USA och England.

1997-2000
Förbundskapten Svenska draghundsporten
via Svenska draghundsportförbundet/ riksidrottsförbundet att utveckla och driva verksamheten på elitnivå.

1998 – 2004 Mandator Sverige AB
Vart värvad av Mandator Sverige AB som enhetschef och som ansvarig och att starta och utveckla verksamheten för Mandator i Dalarna. Tjänsten innebar allt ifrån rekrytering av personal, ekonomi, avtal och försäljning av konsulttjänster. Anställde nio personer som jag sedan sålde in som konsulter hos olika kunder som t.ex. Banverket, SSAB, m.fl.
Avslutade tjänsten 2004 för att få chansen att utveckla mina fritidsintressen, skoter islandshästar , slädhundar och natur i egen turistverksamhet. 

2004 – 2007 Eget turismföretag – vildmarksturism
Startade med min sambo Birgitta Jonsson turismföretag i Norra Dalarna med inriktning på bl.a. skotersafari med besökare från i första hand Europa; Tyskland och Holland. Arrangerade många events för företag och managementgrupper gamla kunder i Sverige och turister från Holland och Tyskland. Kom på detta sätt i kontakt med Polaris.

Vårt företag fick tre ånger utmärkelse från Naturens Bästa för vår EKO-hållbara hundverksamhet, bl.a med diplomering vid Vildmarksmässan 20o6 – utdelat av kommunikationsminister, Ulrika Mässing.

2005-2008 Arbetade på fritiden som Ordförande för föreningen Fulifjällsringen och dess c.a. 100 företags medlemmar i Malungs, Älvdalens och Trysils kommun i Norge. Uppdraget innebar att utveckla medlemmars verksamheter, samt projektledning i olika uppdrag i kontakt med länsstyrelser, kommuner och beställare av turismtjänster. Utvecklingen av skoterturismen upptog en stor del av arbetet i frågor om miljö och säkerhet i samarbete med och runt fjällanläggningarna i dessa kommuner.

2007 – 2008 Eget företag, Snow n’ Racing AB – Polarisåterförsäljare.
Erbjöds delägarskap i Snow n’ Racing AB, som så småningom blev Polaris största återförsäljare i Sverige, med inriktning på snöskoter och ATV. Som 50-procentig delägare var mitt ansvar i första hand som Vd, med den dagliga driften för företaget och för uppföljning av ekonomi och kontakt med finansiärer, Polaris och andra större leverantörer/kunder. Företaget arrangerade SWEDEN X med snöskotertävlingar 2008.

2008 – Konsult
Jag sålde min andel i Snow n’ Racing AB 2008-09-01, för att fortsätta som konsult åt företaget, bl.a. som kontaktperson vid förhandlingar med Polaris.

2009 Eget företag
Huvudägare i ett företaget American Workwear Scandinavia AB, som Generalagent i Sverige och Norge för det stora klädmärket Carhartt WorkWear från USA.

/Fortsättning följer samt med utbildningar m.m.

Tillägg med beskrivning om det som inte står i karriär-CV:n – på anmodan.