Frasse finns inte här mer


Fick avliva vår Jack russel Frasse. Han blev bara tre år. Jag tänker lite extra på hans första matte, som nu förlorat Frasse två gånger! Men de förstod att han skulle ha det bättre hos oss. Det var storsint gjort att överlämna honom till oss, då han redan var så älskad. Vi är tacksamma för de här 1,5 åren med Frasse i vår hundfamilj. Så mycket glädje!

Det har gått tre veckor, men det har varit svårt att greppa att vår busunge Frasse inte finns hos oss mer. Han kunde inte kissa plötsligt. Satte sig på huk som en tik i tio minuter, men kunde inte lätta sig. Jag åkte in med honom till veterinären dagen efter jag upptäckt det på kvällen. Man kan ju föreställa sig själv plågan att inte kunna kissa! Han röntgades och låg inne två dygn när de tömde och spolade hans urinblåsa. Men han kunde inte kissa själv ändå. Antingen hade han en tumör i den trånga uringången eller så var det något neurologiskt. De hittade ingenting på röntgen och ultraljud.

Frasse var alltid speciell, det var därför han bodde hos oss. Att det skulle vara något neurologiskt verkade inte långt bort, eftersom han hade vissa underliga oförklarliga beteenden som att plötsligt stanna och inte vilja gå, eller sätta sig som en stenstod i ett hörne. Vår rottweiler Clyde lockade honom ständigt ur de förlamade tillstånden med att leka, det var som att Clyde hjälpt till att rehabilitera Frasse!

Frasse blev tryggare och tryggare hemma. Lade sig bakom mina skulderblad eller på min kudde i sängen för att sova, eller busade och satte sig och slickade oss i öronen när vi satt i soffan!

Kan vara en bild av Victoria Frances Qvarnström, hår och hund

Han var alltid mest som min hund. För jag blev över öronen kär i honom direkt, jag blev hans mamma. Han sökte sig till husse Seth också, kunde sticka ut från sovrummet när jag somnat, för att knöla in sig bakom Seth i soffan. Han hade hittat sin flock.

Nu har vi tagit farväl till tre hundar ungefär en gång om året, med Gunvald, gamle Berit och sen Frasse. Känner att det räcker nu för ett tag.

Ni ser hur bra de trivdes ihop..
TWO BROs combatting and singing! – YouTube

Det är så tyst här nu. Clyde och Frasse antingen lekte hela tiden eller låg ihop och vilade, gosade. Efteråt har Clyde lagt antingen sitt stora huvud i Frasses bädd, eller krullat ihop sitt stora själv där ibland. Vi har haft grannarnas tik här för att leka lite ibland, men det blir aldrig det samma utan Frasse här. Han älskade att lägga sig under sängen dit Clyde inte kunde komma, och retas..

A Murena under the bed – YouTube

Ingen fotobeskrivning tillgänglig.

/Matte Victoria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s