Det är sällan hunden är ohjälplig


Seth Sjöblom arbetar med beteendeproblem hos hundar och har stor och lång erfarenhet av hundars fysik – via sin hundspannsverksamhet med totalt 300 hundar som skulle vara i form, när han tränade Landslaget i draghund och från att hans styvmor var veterinär i en djurengagerad familj.

Så han frågar verkligen om allt som kan vara relevant för en hunds beteende. Ibland har hunden ont, är sjuk på något sätt och det är alltid bra om en hund som visar avvikande beteende först undersöks av veterinär.

Något jag som sambo ständigt fascineras av när jag hör Seth prata med folk som har problem med sina hundar är hur han när han hört en sak så drar han möjliga slutsatser, som att han vet B, C och D. Det hör jag på hans uppföljande frågor. Han har triggerfrågor för att utröna, då han vet vilka situationer som brukar hänga ihop som problem. Men han är flexibel, för han letar verkligen efter problemens grund. Det finns inga färdiga manualer. Och han ger inte upp.

Han verkar synsk. Det kan vara sant till en del för han är väldigt inkännande och har fallenhet med djur. Skötte familjens lantdjur som ung, lärde sig rida tidigt, även på tjurkalven och dresserade grisarna.

Det jag känner stor respekt för är att Seth tar hundarna på allvar. Och självklart pratar han med människorna och lyfter dem, eftersom många som har problem med sina hundar har tappat självförtroendet. De ska ju byggas upp, lära sig se framåt. Förändringen av hundens beteende hänger ju på dem.

De som lyssnar och följer träningsprogrammet de får går det bra för. Seth är också ärlig. Verkar hundens beteende utanför normalgraden så säger han det, men ger alltid ett träningsprogram – för att ge hunden en chans. Han stöttar hela vägen, vill höra hur det går, vill hjälpa.

Han har hjälpt lite extra många med rottweiler, amstaff och pitbulls, då hundarna bara var missförstådda. Men även en chihuahua med fel attityd ställer till det och behöver hjälp!

Ingen fotobeskrivning tillgänglig.

Våra tre, med det bästa från alla världar – envetne jack russeln Frasse, coole rottweilern Clyde och lilla blandtiken Vilja som styr cirkusen här hemma!

Mvh Victoria Qvarnström – kontakta Seth på sethsjoblom@gmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s