Demonstranter försöker skada polishundar och hästar


Jag har troligen varit väldigt blåögd. Att demonstranter kör demokratiska metoder. Men nu förstått att vissa livsstilsdemonstranter både hatar demokrati och systematiskt medvetet går in för att skada de djur som används i lagens tjänst. Det är väldigt svårt att greppa hur man kan rättfärdiga det!

Speciellt i en rörelse som verkar ha många veganer?

Men jag kan höra de klena försvaren, att då får polisen sluta använda djur, som inte valt sina uppgifter? Men det finns inget försvar för att medvetet försöka skada djur, även om de som har dem är på en motståndarsida!

Inom en viss demonstrationskultur verkar man lära man ut hur man skadar polishästar med att slå dem på knälederna med påsar med kugghjul. Att kasta glasgross på marken för att skada tassar och hovar och att man ska knäcka polishundarna med att skada dem mentalt för livet med att kasta knallskott. Eller linda in armarna och få en polishund att hoppa upp och bita – så att man då kan hugga och skada dess känsliga nos – så den inte kan arbeta igen.?

Läst om mycket osnyggt. Och är det sant så undrar jag varför polisen inte får skjuta skarpt, minst varningsskott hellre?

Det finns också hårdare hundar än den vanliga polisen använder och för min del får de gärna användas mot sånt här destruktivt och våldsamt folk. Hundar som inte skräms av något och är tuffare än vilken demonisk demonstrant som helst.

De som väljer att skada djur förtjänar inget gott, när de har en metodik att offra djur! Det finns ingen ideologi som kan rättfärdiga att gå rakt in för att skada, som alltid oskyldiga, oskyldiga djur – i våra ögon.

hästar och hund

Det sorgligaste som finns är ju när de som har så många rättigheter redan, går ut på stan och krossar butiker och restauranger – så att de som satsat allt kanske går i konkurs. Men skada djur för ”sin saks skull”? DET går verkligen bort för varje anständig människa. Det finns bättre sätt. Speciellt när man bor i Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s