Döva Berit följer godiset – och utpressar oss


Det var världsomvändande att få hem jack russeltiken Berit. Hon är gammal och hon har funktionsnedsättningar. Hur kallar man på en döv hund?

Hon har också begränsad syn – men nosen funkar som sagt utmärkt! Man tar till vad man har.

Berit är lite stel i kroppen också, gamla damen, 15 år. När hon kom hit försökte hon komma över vår 30 cm höga mur och lyckades inte, hon tappade också balansen och rullade runt när hon skulle upp för uteplatstrappan och det var jobbigt för henne när hon stod sidledes i slänten. 

Vi tog bort stenar i muren – och det gjorde nästan alla grannar också direkt, det blir lättare att få gräsklipparna från uthuset på plats då. Men det var Berits behov som satte igång den dominoeffekten.

Berit får också hampaolja/CBD-olja eftersom vi har det, då Seth har (hade) ett eget varumärke för Hundolja med CBD som han också ger kunderna support för med dosering efter behov, men den nu är THC-fri. Berit är iaf pigg i motivationen och i kroppen, som ni ser! Härligt att se så mycket liv i en 122-åring! Men vi ser till att hon inte överanstränger sig.

Dock har vi fått ett problem med henne – hon har präglats på att få hundgodis för att gå upp på verandan.

Håller man en godis långt ner, framför henne så hon känner lukten och gärna en mörk godis hon kan se konturerna av i handen, då hon är skumögd också

– så skuttar hon fram som en kamikazee-pilot mot godisbiten – så man tror hon ska slå sig. Hon med sin dåliga syn missbedöma avståndet och flyga med bringan rakt in i  en trappstegskant. Men det verkar inte göra henne nånting.

Men försöker man bara locka med tom hand – då duger det inte, även om jag försöker vifta med pekfingret samtidigt som jag lockar, för att sedan övergå till endast det utan godis, på sikt, om hon ser tillräckligt bra.

Men idag är det luktsinnet som styr inkallningen av Berit. Vi hamnat i godisfällan! Djefla och käraste Berit.

2 svar till “Döva Berit följer godiset – och utpressar oss

  1. Ping: Adoptera en änkehund Win-Win | Hundcoachen Seth Sjöblom

  2. Ping: Berit fick en hjärnblödning | Hundcoachen Seth Sjöblom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s