Hunden Milou och Joker redzone


Var i Stockholm förra veckan och jobbade med en hund som är av rasen Kromfohrländer se ”Rasbeskrivning”
Det intressanta var att jag för bara ett tag sen var i Stockholm för att hjälpa en annan familj med en Kromfohrländer med i typ samma beteende se film och berättelse,  ”Joker”.

 

Oroväckande är att hundarna kom från samma kennel, med ganska stor åldersskillnad,ej syskon men släkt och det visar ett klart prov på dålig avel

Joker var än mer utåtagerande i osäkerhet som också ledde till ett inlärt aggressivt beteende, men Milou hade samma problematik i grunden och och hade redan befäst ett dåligt beteende där han gärna hotade, hoppade och högg mot dig eller någon kroppsdel och han menade allvar.

Jag ville få honom och ägarna att förstå att han i grunden inte var aggressiv och att det handlar om att förändra hans beteende och ägarna hade inte den kunskapen så det hade blivit mer som en vardag som man lärt sig leva med.
Det satt djupt i honom och det tog en bra stund att vända den negativa energin till att konkret avstyra alla försök till hot som han uppvisade.

Han hotade gäster som kom in redan vid dörren, tog inte till sig en tillrättavisning och uppträdde hotfult om man skulle passera honom genom att hoppa upp mot dig och högg för att skada.

Jag pratade i dag med husse som talade om att det har blivit en stor skillnad och han har blivit lugnare och lyssnar bättre på dom. Det är även viktigt att förstå att hunden själv mått väldigt dåligt och att det här kommer förhoppningsvis att hjälpa även honom och inte bara husse och matte.

Det tragiska är att man avlar på individer där avkommorna visar upp allvarliga brister och att man från kennelns sida ej följer upp vart hundarna tar vägen och deras mentala och fysiska status.

Rasen i sig är trevlig och normalt en bra hund speciellt för den ägare som är aktiv och är beredd på att den behöver mycket stimulans.

/Seth

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s