Utvald som mamma utav Gunvald


Vet att inte alla håller med. ”Jag har haft en rottis och det är skitsnack att de är hårda”. Men det beror självklart på avelslinjer. Att ha en rottis färger säger inget om psyket. Saknar Gunvald mycket sedan 4 månader. Att ha fått hans kärlek håller mig uppe! /matte V

Hundcoachen Seth Sjöblom

Som jag skrivit om tidigare blev jag plötsligt mattetill Seths två Rottweilers. Fast att bli riktig matte kräver lite till, som att vinna hela förtroendet. Det tog sex månader innan Gunvald anknöt ordentligt – kanske snabbare än om han inte blivit magsjuk och jag som vaknar lätt och direkt tog ut honom för att lätta på magvärken? 

Seth har varit så varsam för att inget skulle bli fel. Har man ”powerhundar” av bl.a den här rasen så kan ju ett enda felsteg dömas hårdare än när andra hundraser skulle göra samma sak.

Seth hade när vi träffades också tiken Ada som gick bort för två år sedan vid 11 år och hanen Gunvald som nu hunnit fylla vuxen med sina fem år. Från ganska hundovan till att Seth mycket noga lärde mig steg för steg hur jag skulle bete mig med hundarna, eftersom jag inte hade hundvanan som krävdes. Exempelvis att inte beröra huvud…

Visa originalinlägg 545 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s