Gamla Berit har bott in sig


Berit har bott hos oss sedan i slutet av maj och det har lossnat på oväntade vis. På jourhemmet fanns även en dotter till henne, men gamla Berit undvek i princip sin dotter, trots att de kom från samma hem. Berit sov helst hos katterna.

Hon visade obehag när Seth hämtade henne och dottern rusade fram. Berit är i människoår över 100 bast. Man tror att ägaren blivit gammal och sjuk och inte kunnat sköta hundarna. Berit var ganska mager och apatisk först. Men hon har förändrats! Två små mål med rått kött per dag på fasta tider. Magen är känslig och Berit bajsar direkt hon kommer ut utanför dörren. Hon kan inte hålla sig, så vi bor ju perfekt på bottenplan för en sådan dam.   

Vi har mer och mer lärt oss varandras rutiner, vi förstår hennes behov och vanor. Morgontimmarna runt 06-07 vaknar Berit från bädden på golvet i sovrummet. Hon trivs inte i säng eller soffa, kanske har att göra med att hon är stel i kroppen nu på gamla dagar och inte kan hoppa mer än 1-2 dm. Hon blir bara orolig, som att hon mister kontakt med jorden. Eller kanske hon förr fått bannor om hon försökt hoppa upp i möbler?

Vi har en dyna bredvid Seths säng och en annan bädd på min sida. Samt bäddar i vardagsrummet. Jag hör henne vanligtvis när hon tassar iväg ut i hallen på morgonen och släpper då ut henne. Det känns som en väldigt viktig uppgift att hon ska slippa behöva bajsa inne. Hon är ju rumsren, bara får lite bråttom. 

Ofta vill hon gå till köket, hon är väldigt intresserad av mat. Tar bort hennes matskål när hon ätit för att kanske avhjälpa hennes fixering. Vi tror inte hon fått så mycket mat alltid förr, men nu har hon en sund vikt. Men det gäller att inte försöka vara snäll och ge henne lite extra. Då ballar hennes mage ur.

Hon har en stark personlighet och är stendöv. Mycket roande var när hon fick ett gnagben av hud och gick och blötte upp det i vattenskålen. Den här tjejen har varit med förr! Men hon visste inte hur man lekte med bollar man lägger godis i.

Berit känns som en välsignelse – och vi vill säga det för att fler ska adoptera gamla hundar. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s