Osäkra hundar eller aggressiva?


Under den senaste månaden har jag hjälpt ett flertal osäkra hundar där en del av dem bara har velat dra sig undan från kontakt med människor och nya miljöer men man trodde att dom var aggressiva.

Men vad är det man uppfattar som en osäker hund?

Ofta så misstolkas hundens beteende då det gäller osäkerhet då den kan visa aggression i mötet med främmande människor och i möten med andra hundar och blir klassad som aggressiv.

I andra fall så kan hunden vissa upp ett aggressivt beteende då den inte vet och inte lärt sig hur den skall förhålla sig till dessa möten och inte blivit tillräckligt socialiserad.

En riktigt aggressiv hund behöver inte komma springande mot dig och låta som en drake och visar tänderna för att sen stanna upp och backa för dig om du fortsätter mot den. Det är inte säkert att den låter alls och den stannar inte och backar för dig, den attackerar !

Det är tyvärr vanligt att en hund som är osäker och börjar att visa upp ett vad som uppfattas som ett aggressivt beteende inte blir rätt tolkad och får hjälp i tid då man är rädd att den kommer att bita någon.

Och ja ! det finns en mycket stor risk att den kommer att bita någon då den är rädd och lär sig snabbt att om den hotar med all kraft så backar den som möter upp hunden och det blir snabbt till ett befäst beteende och kan sluta väldigt olyckligt.

I såna fall så bör man snarast ta hjälp av en hundvan person som vet hur man skall hjälpa hunden och ägaren genom att ta reda på orsaken till beteendet, men det är viktigt att veta vad man gör och använda rätta metoder.

All typ av våld är absolut totalt förbjudet och meningslöst och kan bara förvärra situationen, hunden måste studeras och hanteras på ett lugnt men bestämt sätt där du kan få den att förstå att du inte accepterar beteendet och du får den att lära om.

En osäker hund som lever i en ständig ångest och stress är en olycklig hund.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s