Hampans effekt på häst.


Varför lägger jag nu ut detta på olika sidor som kanske är för människa, hund, katt och andra djur ?
Jag vill att ni skall se effekten av vad ett hälsotillskott som vår hampa kan göra för nytta och att vi alla är däggdjur och har det endocannabinoida systemet i vår kropp och vi bara hjälper kroppen med att tillsätta mer CBD då vi kan ha brist på det.

 

Vi har nu fodrat våra tre egna islandshästar under ett års tid med vår hampaprodukt för häst där vi sett ganska stora positiva förändringar i hästarnas beteende. Det handlar mycket om produktens kvalitet, hur du utfodrar och varför du gör det och vi söker nu fler hästar som kan vara med och prova hampan som testhästarna får gratis av oss mot att man delger resultat.

Ett par saker som vi observerat.

-Valack sent kastrerad med kvarvarande hingstbeteende som bidrog till slagsmål mellan honom och stoet vid brunst och med hampa tillsatt vid utfodringen så har hingst beteendet försvunnit och vid stoets brunst så är dom nu vänner då han inte bryr sig längre.

-Ett andra sto med sjukdomen PPID med följd att hon också var väldigt deprimerad och ej ville ha mänsklig kontakt men idag är den första som kommer till oss med glada skutt och vill gosa.

Vi kommer så småningom att presentera ett resultat av den utfodring vi ger till dom tre islandshästar vi har och med den sammansättning av hampa så är det den mest intressanta upptäckten för Islandshästar om allt stämmer.

Rapport från min kompanjon och hon som sköter hästarnas utfodring.

Gällande häst.

Största delen av Sveriges hästägare är som jag, går lite kurser och rider i skog och mark.

Dessa hästar klarar sig helt på grovfoder(hö, om det är bra kvalité). Samt under sommaren så går många hästar bara på bete.

Kraftfoder ges till hästar i hård träning, tävling eller om den har svårt att lägga på sig hull osv.

Så om man ska få i hästen hampan så tillkommer ju en kostnad med kraftfoder 2ggr/dag, det är en kostnad på ca 300:- och uppåt per månad, beroende på vad och vilken mängd du måste ge din häst.

Jag utgår nu bara från mina hästar i nedanstående resonemang.

Ju mer det finns att beta desto mer dissar de kraftfodret som jag ger de(i kraftfodret blandar jag ner hampan).

Jag har kunnat ge de 2ggr/ dag men nu äter de inte ens upp det som jag ger de en gång per dag.

Jag skulle önska att det fanns i en mycket mer koncentrerad form, så att man bara kunde ge det i en snacks som jag kan göra åt de.

Har jag märkt någon skillnad sedan jag började med hampan.

Svar ja!

Min valack Oskar kastrerades sent, vid 3 års ålder, så han har haft mycket hingstbeteende kvar.

Han har försökt att ”betäcka”  mitt sto. Hon blir förbannad och de bråkar. Vilket resulterade i att förra året när de bråkade så sparkade han av griffelbenet på henne, han var då 5 år skulle bli 6 år. Jag provade munk peppar, magnesium men inget hjälpte.

Men nu sedan jag börjat med hampan så har han slutat med att försöka att betäcka henne. Jag slarvade en dag och då föll han tillbaka i sitt gamla mönster.

Detta är verkligen super bra, för det här har varit ett sådant stort problem att jag  funderat på att sälja honom(hon kan jag inte sälja då hon har ppid).

Mitt sto Orka har sjukdomen ppid, så det är väldigt noga vad jag ger henne för foder, sockerhalten måste vara väldigt låg.

Man upptäckte förra våren att hon hade ppid och hon fick medicinen prascend. Hon blev ju så mycket bättre och under sommaren skall detta ACHT värde ligga under 7 och hon hade 5,6, så det var bra.

Men jag märkte ändå att hon inte hade någon gnista, när jag ropade på henne, eller kom med maten som kom hon i sakta lunk.

Nu kommer hon i 8 fall av 10 travades och ”pratandes”!!!!!!super!!!!

Mitt nästa problem med Orka är att hon har varit svårlastad. Hon har slängt sig bakåt, stegrat och stressat upp sig. När jag väl fått in henne i transporten(kunde ta 1-2h, men kärringen är envis så in ska hon) så var hon alltid genom svettig när vi kom fram.

Så även när hon fick sin medicin förra året(jag hade henne och Oskar inhyrda då jag genomgått några operationer) och jag skulle hämta hem henne så var hon alldeles svettig när vi kom hem och det var ändå under hösten.

Men den 17/6 skulle jag åka på kurs till Östersund.

Det tog 45 min att lasta Orka, men det var ändå väldigt positiv för hon stegrade inte, kastade sig inte bakåt. Man såg på ögonen att hon var orolig, men ändå så behöll hon lugnet. Hon tog två steg framåt och ett bakåt. Och när vi kom fram var hon inte svettig. Jag var super nöjd!!!

När vi skulle åka hem så tog lastningen bara 10 minuter!!! och väl hemma så var hon inte svettig, helt underbart!!!

mvh

Gittan Jonsson

Kom ihåg att detta inte är en medicinsk produkt utan ett hälsokostmedel.

mvh

/Seth Sjöblom

2 svar till “Hampans effekt på häst.

  1. Skulle gärna vara med i testet då vi har en ponny som stressar upp sig så i transporten men även så har hon leder som knäpper så detta kanske kan hjälpa henne på flera sätt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s