Lite att tänka på inför nya året.


 

Nyår och smällare

Sitter just nu och tänker på alla stackars djur som blir vettskrämda för fyrverkerier och som skadar och värsta fall dödar djuret till följd av den traumatiska upplevelsen.

Jag själv har ordinerat min hundolja till många hundar och min kattolja till katter vid nyår och då skall man ge dagsdosen x 3 på eftermiddagen innan smällandet börjar och oljan skall börja verka inom ca 30 minuter. Du kan öka på dosen något om du inte ser resultat då du inte behöver vara orolig för biverkningar. Oljan gör i absolut flesta fall hunden/katten lugn och oberörd av smällarna och slipper traumat som den annars upplever.
Rådgör med din veterinär om din hund är dräktig eller diar, innan du börjar att ge hampaolja.

Så här skriver aftonbladet.

Skärpning av lagen

MSB arbetar däremot med en skärpning av lagstiftningen med krav på tillstånd även när man köper mindre raketer, som raketer på pinne. De nya reglerna kan finnas på plats tidigast i mitten av 2019. 

Är detta ett skämt eller har jag tolkat det fel ?

Vi får nog trycka på mer själva !

Självklart så borde det införas ett förbud mot försäljning och användande av all typ av fyrverkerier förutom då det arrangeras kontrollerat av kommun eller liknande. Vad tycker du ?

Nåja.. Annat att tänka på.

Veterinärbesöket.

När du går med ditt djur till veterinären så skall du vara noga med att det du vill skall undersökas/åtgärdas skrivs ner och att du har en kopia då det förekommer att vissa saker glöms av men du betalar för det och det viktigaste är ju att djuret får behandlingen/undersökningen. Jag har själv varit med om det och det är sällsynt men förekommer speciellt då kliniken är hårt belastad.

Nytt år nytt år för kennelhosta.

Nu kommer ett nytt år med den ovälkomna kennelhostan som kan dyka upp var som helst när som helst och kan vara en allvarlig smitta för äldre och arbetande hundar då den kan gå på hjärtat i dessa fall.

Prata med din veterinär och vaccinera i tid och den vanliga standard vaccineringen som vi ger täcker inte in kennelhostan breda spektra av bakterier så se till att du får rätt vaccin.


Tänk på att inte låta hunden använda annans skål och tänk på smittrisken på utställningar och evenemang där många hundar samlas.

 

Jag önskar både alla djur och er ägare ett Gott Nytt år !

Seth Sjöblom

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s