Att bli med Husky-valp


Att skaffa hund är enkelt, men att leva i en trygg och bra relation med sin hund är inte lika enkelt och självklart. Som förstagångsägare till en liten Siberian Husky tik vid namn Gaia så visste vi redan innan vi hämtade hem henne att vi kommer att behöva hjälp, tips och råd för att veta hur vi ska gå tillväga. Att enbart förlita sig på Google där diverse självutnämnda hundexperter berättar hur man ”ska” göra kändes inte som ett hållbart koncept.

gaija blommor

Ofta känns det dessutom som att Siberian Husky är en ras som många har fördomar mot och vi kände därför att vi inte ville följa de generella hundtips som finns tillgängliga utan istället få guidning baserat på Gaias faktiska behov.

Vi träffade Seth under tre timmar och hade möjlighet att ställa alla frågor vi gått och ältat. Det märktes att Seth hade stor erfarenhet av hundar, och i synnerhet just Siberian Husky. Vi tog med oss en mängd bra råd gällande hur vi ska tänka nu den första perioden för att Gaia ska få utlopp för sina instinkter men även formas av oss som hennes tydliga ledare. Det var en befrielse att känna att vi nu vet hur vi ska gå tillväga och inte behöva förlita oss på Google. Dagen efter att vi träffat Seth så vågade vi för första gången släppa henne lös under skogspromenaden, och genom att följa Seths tips och gömma oss för att tvinga henne att spåra upp oss så hade hon snart stenkoll på vart vi gick och släppte oss inte ur sikte. Hon svarade även bra på inkallning och kunde gå fri hela promenaden och vi hade en härlig stund tillsammans. Vi ska nu fortsätta hennes tidiga uppfostran genom att vänja henne vid sele för löpning och klövjeväska, med målet att hon så snart som möjligt kan följa med på alla aktiviteter vi gör. Vi kommer även att ta en återträff med Seth för att lära oss hur vi ska arbeta vidare med henne när hon blir lite äldre.

gaija strand

Mvh,

Linus & Maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s