Sätter eld på djur för att skapa skogsbränder


Italiensk maffa: Katter och andra djur dränks in i tändvätska och sedan *poff* – för att djuren ska rusa ut och sätta eld på skogen. Syftet?

SvD förklarar varför: ”Nu misstänker myndigheterna i Neapel att den lokala maffian camorran och andra kriminella gäng medvetet tänt eld på mark och skog för att i framtiden kunna bygga nya hus.
– Bakom de här enkla bränderna ligger en affärsverksamhet värd miljoner, säger Corrado Gabriele från myndigheterna i Kampanien till den lokala tidningen Il Giornale.
Samma misstanke har också den italienska regeringen. Infrastrukturminister Antonio Di Pietro har enligt The Guardian jämfört situationen med vilda västern. Och miljöministern Alfonso Pecoraro Scanio säger i en kommentar att det finns kopplingar mellan bränderna och organiserad brottslighet.”

”Katter fångas och dränks in i bensin. Därefter tänder mordbrännarna eld på dem och släpper lös dem i terrängen likt levande facklor. De skräckslagna katterna flyr iväg i vild panik och hinner ge elden en fruktansvärd spridning innan de dör i hemska plågor. Flera våldsamma skogsbränder rasar just nu på olika platser i Italien – bränder som antas vara anlagda. Den italienska maffian misstänks ha kopplingar till flera av bränderna, och metoden för att anlägga dem är hänsynslös och grym. ”

Inte trevligaste publiceringen från oss en lördagskväll – men det är en kall pengaorienterad verklighet som fortgått i decennier.

Det är få Åklagare som ens vågar ta sig an maffiarelaterade fall. De som vågar gå emot den här grymma pengahungrande organisationen får ett pris på sitt huvud och mördas utan pardon.  

Och att de – förutom mord och familjer i sorg också plågar djur på det grymmaste sätt – förhoppningsvis kan det tända ögonen på internationella insatser? Men vet inte alls vad som redan görs. 

Dock – de så grymma kriminella är det lägsta på skapelsens himmel!

2 svar till “Sätter eld på djur för att skapa skogsbränder

  1. Men va f… Människosläktet är totalt förkastligt!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s