Initiativ till kattkörkort för att öka ägaransvaret.


En katt förtjänar ett stabilt och långvarigt hem, men i Sverige finns idag över 100 000 hemlösa katter. En orsak till detta kan vara att de som blir med katt inte förstår att det kommer med ett ansvar. Detta vill kattmatstillverkaren Mjau, i samarbete med Djurskyddet Sverige belysa genom att införa ett kattkörkort.

Nu ska kattägandet bli mer ansvarsfullt – Mjau lanserar kattkörkortet

”Kattkörkortet får man genom att genomföra ett test som görs på nätet. Förutom att Mjau därmed hoppas att fler kattägare tar mer ansvar, så skänker kattmatstillverkaren även en Tetra Pak-förpackning med kattmat till hemlösa katter för varje genomfört test.
– Vi samarbetar redan med flera olika katthem, ifjol skänkte vi 7 ton kattmat till hemlösa katter. Eldsjälarna som kämpar för kattens status och välmående ute i landet är helt fantastiska! Därför känns det självklart att binda ihop kattkörkortet med ett stöd till dem, säger Anna Lindblad.”

Checklistan för blivande kattägare handlar om levnadsförhållanden, och framtid för att ge katterna så goda hem som möjligt, under resten av djurens liv, som kan uppskattas bli 15 år. Och inte minst om ens ekonomi! Katter kan fås billigt, men de kostar att ta hand om, likväl som hundar.

Plånboken måste ha råd med mat, kattsand, leksaker, klösbräda, transportbur, försäkrings- och vaccinationskostnader. Man brukar räkna med att en katt kostar minst 1500-2500 kronor om året. Ta en titt på din ekonomi och se om den klarar av det

Hundkörkort

Vi stödjer verkligen alla initiativ för att öka ansvaret vid införskaffande av djur. Hundcoachen Seth Sjöblom om förslagen på hundrestriktioner och hundkörkort

Vårt eget förslag på hundkörkort, med en snajsig bild på Seth..

2011 berättade Dog News om första hundkörkortet utfärdat i Sverige

Och vi fortsätter fråga oss varför folk ibland tänker efter mer och kollar upp inför ett bilköp bättre än när de ska ta hem ett djur som mycket möjligt kommer överleva en bils livslängd. Även på Dog News Varför kollas bilköp bättre än hundköp?

/Med vänlig hälsning hundcoachen Seth Sjöbloms crew

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s