Över till CBD-oja del 2 om överstressade Tyra


I ett föregående inlägg berättar matte om den positiva effekten av tikferomon-halsband: Tyras oro mildrad. Hunden mådde mycket bättre med Adaptil-halsband samt Zylkene och den gamla destruktiva paniken minskade.

Men den lösningen visade sig inte vara optimal, inte minst för att effekten av Adaptil minskade efter fyra månader. Då får man ju försöka tänka om.

Matte Kajsa berättar om när de bytte till CBD-olja

”Jag har arbetat nu med Tyra i ett års tid. Hon kom till mej den 4/4-2016 från Irland genom föreningen ”hundar utan hem”. Hon var väldigt rädd och osocial mot det mesta. Hennes stress har satt mej och mitt tålamod på sin spets under detta år.

Jag har på inrådan använt halsbandet Adaptil som fungerat väldigt bra men jag har varit tvungen att förnya det var fjärde vecka till en kostnad av 300kr gången. Och tyvärr så kände jag att det inte hjälpte på samma sätt längre efter 4 månader. Jag köpte då Zylkene som även det är ett hjälpmedel för oro och ångest. När jag använde både Adaptil och Zylkene så fungerade vardagen okej igen. Dock så insåg jag att det var väldigt dyrt (600kr/mån för båda) samt att hela tiden kontrollera att Tyra fick i sig Zylkene-tabletten vid frukost.

En dag kom jag hem från jobbet och Tyra hade då varit hemma med husse en vecka som skadat ryggen. Han hade inte gett henne Zylkene denna veckan då hon inte är lika orolig på hemmaplan samt att hon hade Adaptilhalsbandet på sig.

Tyra kom och möte mig och var ganska stirrig och stressig, min man sa att hon varit så jobbig denna dagen och även min mamma som dom hälsat på under dagen hade frågat varför Tyra var så stissig. Jag upptäckte då att hennes Adaptilhalsband saknades och förstod då att hon gick helt utan någon som helst behandling eller hjälpmedel mot sin stress och oro. Man blir väldigt ledsen när man inser att sin hund är så beroende av dessa för att kunna leva ett så normalt liv som möjligt.

Min vän hundcoachen Seth Sjöblom hade berättat för mej om en olja utvunnen av hampa som han kollat upp och bett om prov av. Denna olja skulle hjälpa bland annat hundar med oro och ångest. Jag kontaktade Seth för att höra om han fått prover på dessa droppar och jag började ge Tyra 1 droppe per dag och ökade med en droppe per dag upp till hennes viktdos på 4 droppar/dag. 

Dag ett åker vi till min syster och svåger med husbilen. Tyra är då väldigt stressad och flåsar väldigt på vägen dit. Vi stannar hos dem i två nätter. Jag märker ingen större skillnad på Tyra då detta är på landet och hon har två hundkompisar där som gör henne lugn ändå. Dock när vi ska åka hem så får Tyra 3 droppar av oljan i maten och vi beger oss senare hemåt igen med husbilen. Tyra flåsar mycket mindre och lägger sej mellan våra säten vilket hon aldrig gjort innan. Hon är mycket lugnare än hon någon gång varit. Jag som är väldigt skeptisk ser ju detta men tänker att hon nog bara är trött efter en lekhelg.

Jag fortsätter att ge henne CBD-droppar varje morgon och vi lever vårt vanliga liv med bil och bussfärd till jobbet varje morgon. Jag märker att hon varje dag fungerar helt okej trots att hon varken har Adaptil-halsband eller Zylkene-tabletten. Hon hade aldrig klarat av detta utan dessa hjälpmedel en vecka innan.

Som jag skrivit i mitt första inlägg om Tyra så är hon väldigt osocial mot andra människor än de hon lärt sej att lita på under detta år. Denna skara består av närmaste familjen och det har tagit väldigt lång tid för männen i familjen att bli accepterade.

Livet har gått vidare och vi har nu gett Tyra 4 droppar av CBD-oljan varje morgon. Hon är mycket tryggare och tar plötsligt kontakt på ett annat sätt.

En dag förra veckan så var det en man och kvinna som parkerade bredvid mig. Jag hade massa att bära och Tyra var i ett flexikoppel som jag mitt i allt hade glömt att låsa. Mannen böjde sig fram mot Tyra och sökte hennes kontakt. Jag tänkte som vanligt att nej nu kommer hon morra och ragga så att folk tycker hon är otrevlig. 

Coolare kicka – Tyra

Döm min förvåning när Tyra frivilligt går fram och nosar på mannens hand och sen vänder tillbaka till mej utan någon som helst rädsla utan bara ett ointresse för honom. 

Hon har av dessa droppars hjälp börjat bli en hund som jag inte behöver kontrollera omgivningen för och tänka på allt som har kunnat stressa henne innan.

Jag har nu promenerat längs med en landsväg och bussen har då kört förbi oss. Innan hade hon slängt sig ner i diket eller så långt som kopplet har räckt. Nu har hon bara lugnt tittat på bussen och fortsatt att gå bredvid mig. Jag har idag en härlig hund som fortfarande är rädd men inte i närheten av vad hon varit innan plus att denna olja inte har några biverkningar utan är helt ekologisk samt att priset för dessa droppar är betydligt humanare.

Jag satt idag och tittade på Malou efter tio där de tog upp ämnet om cbdolja som medicinering vid sjukdom. De pratade även då om de droppar som jag ger till Tyra. Vad de tog upp var att de kan hjälpa människan vid social fobi och post traumatisk stress samt vid flera andra sjukdomstillstånd. Jag vill med detta inlägg dela med mig av min erfarenhet av användandet av CBD oil droppar till hund. Jag hoppas att detta kanske kan hjälpa andra med liknande problem och ge er en möjlig lösning till ett härligt hundliv i framtiden.

Med vänlig hälsning Tyras familj”

/Redaktionen

4 svar till “Över till CBD-oja del 2 om överstressade Tyra

  1. Ping: ABC om CBD – rakt på det man undrar om | Hundcoachen Seth Sjöblom

  2. Ping: Samarbete med Scandinavian Hemp om CBD-olja | Hundcoachen Seth Sjöblom

  3. Tack för informativt inlägg!
    Jag har nu fått hem oljan till min hund som också är väldigt stissig.
    Har lite svårt med viktdosen? Hon väger 22kg?

    Gillad av 1 person

  4. Ping: Epilepsihundar sökes för CBD-test | Hundcoachen Seth Sjöblom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s