Äcklad av hundar – så kan man också säga


Egentligen kanske ett banalt inlägg? Men det tycker inte jag, för som bloggredaktör här tycker jag det är viktigt att också visa att somliga är rädda för hundar. Eller som Paulina Danielsson skriver, att hon är .. äcklad av hundar: ”Morrar eller juckar mot dig”

Den här kvinnan verkar också ha haft en väldig otur med hundar hon mött.

Vilket man inte kan skylla henne för! För, hej alla hundägare. Det är vårt ansvar.

”Dem enda trevliga hundarna är dem som är riktigt nedtryckta och ”rädda” för deras ägare”. Ett utifrånperspektiv utan kunskapen, att kuvning av en hund är det sämsta alternativet för att få en pålitlig hund. Men det är kanske lätt att tolka respekt som rädsla?

Blev nyfiken och gick in på Paulinas facebooksida för att läsa mer i diskussionen efter inlägget från 2017-03-20, kl. 11:59. 

Samtidigt lägger läsare in bilder på sina gullegryn och många bryr sig.

Paulina besvarar kommentarer och berättar: ”Upplevt mycket mera aggressiva/jobbiga/elaka hundar än katter. Hundar kan fortfarande komma och försöka bestämma över dig när ägaren inte är där. Har jag vart med om. Flera gånger. Varför ska man då ha ett djur som kan innebära fara för andra ? Biter en stor hund dig kan du dö. Har hört ett 10tal gånger(då en i familjen är gammal polis) där hundar som vart helt normalt funtade och tränade bara bitit små barn samt okända människor helt provocerande. Då har det blivit utredningar som utrett hunden och inget har vart fel. Den har bara fått ett psykbryt En katt kan riva dig. Men du dör inte. Tar en stor hund en tugga på dig så kan den bita av viktiga grejer i kroppen. Just av den anledningen litar jag inte på hundar. Katter håller sig ofta undan/gömmer sig om dem känner obehag. Medans hundar går till attack och morrar tills du ligger ner i ett hörn.”

Paulina diskuterar vidare: Hon tycker en hund är så fin men är inte pålitlig runt människor som inte är dominanta.. Och att hon inte litar på djur hon inte känner.

Jag förstår hur hon menar. Även om hon inte är hunderfaren så har hon många poänger. Just för att hon inte är hundmänniska. För att det är orimligt att alla människor ska ha gått en grundkurs i hund!

Paulina låter redan bli andras hundar. Det är ett gott tips som många fler borde ta till sig, att inte lita på okända hundar. Inte rusa fram för att klappa utan att fråga, eller låta sin egen hund springa fram i flexikoppel.

Och om juckande och andra olater hos hundar. De tar, precis som barn, chanserna de kan. Nya barnvakter och vikarier kan intyga detta. ”De vill bestämma” skriver Paulina. Jo då, vem vill inte det. De flesta barn och djur, testar gränser tills de möter ett bestämt nej – som kommer från ens mage , som att man själv är ett urdjur och skickar signaler som ingen kan misstolka. Men detta ska inte Paulina eller någon annan tvingas lära sig, gå en utbildning i, om hen inte vill.

För hundägare måste ha koll på sin egen jycke – hur mysig man än själv tycker den är. Hundar är djur med instinkter, ingen kan påstå något annat.

Plockat några kommentarer från Facebook. Råd från hundkunniga och som ibland, kanske som goda råd – ändå lägger ansvaret på henne att bete sig på ett visst sätt.

 • Hunden har inget att göra hos en okänd människa om ägaren inte är där 🙂 jätte tråkigt att du känner så. Du har ju endå sagt att du är djurvän och kämpar för djuren osv, så lite märkligt att du då kan säga att du äcklas av dom. Sen så är de väl inte samma förutsättningar i Thailand som här hemma varken för djuren eller människorna
 • En hund läser av människans energi. Du har själv gått ut nyligen om att du är deprimerad, vilket räknas i djurvärlden som undergiven (även katter känner av de) men de ska inte vara ok att hundar hugger mot dig eller morrar på dig, de är upp till ägaren att göra rätt från början.
 • En väluppfostrad hund ska aldrig vara rädd för sin ägare eller andra människor / djur. De är tråkigt att du har en sådan bild av vad som är människans bästa vän :/
 • Den vaktar förmofligen och tyckte väl du gick i häftiga rörelser kaxigt sådant kan räcka.
 • Paulina gillar visst hundar men när hon blir utsatt är det kanske inte kul.
 • Så du ser på hunden hur den beteer sig.. gå aldrig fram och böj dig över ett hund då känner den sig hotat. Le inte då visar du tänderna och klappa aldrig låt den vara rädd så ingen kan slå den.  Jag respekterar att du är rädd dom kan vara farliga fått stryk av av dom trodde var snälla människor. Du minns vår kenchi han hatade schäfrar då han blev biten av en som liten. Så se upp håll aldrig upp händerna låt dom vara nedåt och titta uppåt. Är den sjuk biter den aldrig annars. Var rädd om dig!
 • Jag har erfarenhet av hundar, och jag säger att de är ett slaffsigt djur, och needy. En hundmänniska har inge krav alls. Bara hunden är lojal så är ägaren nöjd. Kattmänniskor hatar hundar för vi vet just hur hundar är och väger upp flaws och the Good. Och katter vinner alltid. Hundälskare är som en desperat brud på krogen, kommer ta första bästa dude. Sålänge hon känner sig speciell för honom den kvällen.
 • Jag hade inte släppt lös min hund bland människor eller på offentliga platser, pga av respekt då jag vet att folk kan vara rädda och det dessutom är olagligt här. Jävligt tråkigt att du/ni har en sådan dålig upplevelse av hundar för de är världens bästa om man uppfostrar och behandlar de rätt, och det är ju upp till människan/ägaren.
 • Men har aldrig stött på en hundälskare som inte försöker knacka dörr och konvertera folk till hundtron, de ja stör mig på.
 • Enligt Socialstyrelsen (2015)och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap skadas varje år ungefär 10 000 människor så allvarligt av hundar att de behöver uppsöka ett akutsjukhus. Den vanligaste orsaken är hundbett, med cirka 4 750 fall per år. So everybody shut up
 • Vad synd att du har träffat nästan endast aggressiva hundar då det finns väldigt många fina och underbart snälla hundar i världen❤️ som sagt, det är inte hunden det är fel på utan det är ägaren som uppfostrat hunden fel!
 • Hunden kände av dina negativa och trångsynta vibbar. Vet du ens hur djur funkar? Du verkar ju rätt känslokall, fattar varför du har noll koll.
 • Tråkigt att du stött på herrelösa hundar som av sin natur dessvärre attackerar människor för att skaffa sig mat detta är otäckt men det gäller även herrelösa katter på gatorna runt om i världen och andra djur! Förstår att du känner dig rädd för att bli biten men tänk fan på vad du skriver detta är MYCKET provocerade!!!!! Framförallt för oss hundägare att läsa att våra hundar BORDE bli nedtryckta på ett sådant sätt du har ingen aning om hur illa en hund som blivit ”nedtryck” lider hur illa den far! Och det är ALDRIG djurets fel utan dess ÄGARE som bär ansvaret!! En hund som är rädd för sin ägare är en hund som blivit misshandlad och far grymt illa och detta förespråkar du!? Detta är vad jag kallar vidrigt !! Hoppas du inte behöver vara med om detta med dem herrelösa hundarna igen och att du kommer på bättre tankar innan du skriver något sånt här avskyvärt igen !
 • Det handlar mer om hur uppfostrade de är och hur du som människa agerar framför en hund. Visar du rädsla, visar den dominans osv. Man behöver inte gilla hundar, men inte dra slutsatsen att alla hundar är si och så heller

Tänkvärda ord och åsikter, som andra sagt och jag publicerar här. Sedan kan man tycka vad man vill om andras uttryck – men ordet är fritt!

Relaterat från bloggen:
Hundrädsla, Niclas tycker till!
Hundrädsla hos barn – exempel på Seths metod
Våldsamma hundtränare och evighetskonsultationer
Skrämda hundar reagerar förstås negativt

/Med vänlig hälsning Victoria Qvarnström, bloggredaktör

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s