Importerade hittehundar


Jag har stött på ett ganska stort antal hundar som tas in från olika länder av hjälporganisationer här i Sverige och är fundersam om man verkligen hjälper hunden med denna form av arbete.

Självklart gör man det för en god sak men ofta är hundarna skygga och osäkra eller visar tendens till agressivitet och för någon som inte har så stor vana av hundar så är det väldigt svårt att komma till rätta med  dessa problem.

Man vet ofta inte vad hundarna har varit med om och jag märker att dom ofta är utsatt för någon form av trauma i sitt tidigare liv eller hittats på gatan som valp utan sin mamma.

Jag har hjälpt en hel del sådana hundar när dom kommit till sin nya ägare. Vissa med gott resultat och vissa andra inte. Dessa hundar har ofta dåliga erfarenheter av människor eller är traumatiserade på annat sätt och ofta då med dålig socialisering.

Det verkar definitivt som att utvärdering och träning av hundarna innan dom kommer till Sverige eller är i Sverige är bristfällig och där man måste man nog göra en större insats för hundens och den nya ägarens skull.

Vad tycker du och har du själv några positiva eller negativa erfarenheter?

Tidigare blogginlägg för att nyansera:
Omplaceringshund – testa först
Statlig hälsovarning om utländska gatuhundar
Varför gatuhundar bör tas omhand

Mvh
/Seth

2 svar till “Importerade hittehundar

 1. Vi tog emot en omplacering nu i våras. Eller, en ”gatuhund” som inte klarade av de miljö hon fick i Sverige. Vi ser att hon inte socialiserats på människor i tillräcklig utsträckning. Vi vet att hon kommer att ha det bra hos oss! I den här miljön fungerar hon, med ”få stimuli – mycket stimulans”. Vi är hundvana och beredda att hantera problem om de uppstår. Vi är så tacksamma att hennes tidigare ägare såg att hon inte klarade stadsmiljön och valde att ge henne ett annat liv!

  Gilla

  • Man blir verkligen glad när en olycklig hund fått hitta hem! Det var stort av de föregående ägarna som tog tag i att hon inte hamnat i rätt miljö för henne, utan hjälpte henne till ert hem som passar bättre och ni är schyssta som tar henne som hon är. Men hör bara av er om ni behöver lite råd om något som verkar svårt att lösa.
   Önskar er hundfamilj en trevlig helg!
   Seth

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s