Agria sponsor för rävjakt – och uppdatering


Hur står det till med ”djurförsäkringsbolaget” Agria egentligen?Djurens Rätt informerar att  Agria sponsrar rävjakt i februari!

Kampanjledare Peter Nilsson på Djurens Rätt skriver:
”I februari arrangeras på Gotland en tävling där hundar bedöms i deras förmåga att jaga rävar. En av tävlingens sponsorer är djurförsäkringsbolaget Agria.

Den tävling som kallas ”räv-SM” arrangeras på Gotland 10-11 februari och är en tävling där hundar av stövarras deltar. Tävlingen går ut på att hundarna släpps ut i olika markerade områden runt om på Gotland och målet är att de ska driva (jaga) rävar i sammanlagt 90 minuter under två dagar. Därefter bedöms hundarna bl.a. utifrån kriterierna drevsäkerhet och följsamhet och en vinnarhund utses.

Djurens Rätt anser att det är oacceptabelt att rävar jagas och stressas i en tävling som denna, där det jakten blir till underhållning. Även om inte rävarna dödas så utsätts rävarna naturligtvis för  stor stress i och med att de kan jagas i upp till 90 minuter.

Anmärkningsvärt nog är djurförsäkringsbolaget Agria en av sponsorerna för räv-SM. Agria säger själva att de har ett övergripande samarbete med Svenska stövarklubben, som arrangerar tävlingen, och därmed finns med som sponsor. Men många djurvänner har redan, bl.a. på Facebook, kritiserat dem för det motsägelsefulla i att engagera sig för några djurs bästa samtidigt som de är med och sponsrar ett evenemang där andra djur stressas och skräms för en tävlings skull.”

Fox Hunting

Fox Hunting

Vi håller med helhjärtat! Trodde faktiskt att den typen av prestige-rävjakt var förbjudet i Sverige! Man blir bestört!

Agria, som utser ”Djurens Hjälte” har sannerligen missat målet!

Uppdatering nu har Agria backat och gör en pudel – vilket var väntat. Något liknande kommer vi nog inte få se från företaget igen. 

/Med vänlig hälsning redaktör V på Seth Sjöbloms hundblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s