Hår(ig)t arbete med renskinnen inför hundträffen


Nu sorterar jag och Seth hela renskinn och de tillskurna skinnbitarna som tjänar som sittunderlägg – samt hjärtkransar från ren som vi kommer sälja från vår firma till de intresserade bland deltagarna på hundträffen nu, typ ganska snart, på lördag.

Mer info om Fodax Färskfoders hundträff i Eksjö på Paradis Fiskecamp – beläget mellan Nässjö, Eksjö, Vetlanda och Sävsjö.

Brukshundklubbarna på Höglandet deltar och man får testa hundspann – vilket också råkar vara Seth Sjöbloms specialområde, med sina 49 års års draghundserfarenhet. Bad honom att verkligen räkna efter igår – och det var ju liksom inte de 30 år som angivits på bloggen tidigare. Utan Seth engagerade familjens schäfrar i drag redan när han var åtta år.

Man får 4 kilo provsmak av Fodax färskfrusna köttfoder – till hunden – samt direktgrillade hamburgare med goa tillbehör till sig själv – och en goodiebag.

Det finns säkert tolerans för några spontana deltagare också – hälsa från mig, Seth Sjöbloms allsmäktiga” bloggredaktör Victoria! 😀

Eller så kan ni bara komma förbi för att titta på de fina hela renskinnen och sittunderläggen. Båda sorterna finns både för vanligt inomhusbruk och specialbehandlade för utomhusbruk att lägga direkt på snön för att dricka varm choklad.

Skinnen är direkt från våra vänner GealtanAB i Idre Sameby och är miljövänligt beredda – och det blir inte särskilt många per säsong. Se skötselråd här, om att låta skinnen torka på rätt sätt – eftersom de har en extrem isoleringsförmåga och är ett levande material – liksom trä, bomull och linne.

Benny Jonssons fribetande renar i Idrefjällen

Benny Jonssons fribetande renar i Idrefjällen


Seth har aldrig tidigare sett mig arbeta praktiskt med att sortera, märka och paketera yrkesmässigt.  Jag har arbetat inom serviceyrken, på café och mat -och klädbutiker och som produktionsassistent/runner på filminspelningar. Tjipp-chopp i galopp i mitt ADHD-fokus! Jag gick snabbt om honom i uppgifterna.

Så imorgon bitti kl.05 börjar vår dag här i Göteborgs utkant. Eventet går av stapeln klockan 10 och Seth och jag kommer inte att ha särskilt bråttom därifrån – för det är mycket på gång där!

Nästa roliga event lovar vi att utannonsera tidigare och tydligare!
Men ska dokumentera så gott vi kan.

/Med hopp om att ses – Victoria, Seth, Vilja och Gunvald

fodax.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s