Släng granen i sjön


Fiskebestånden behöver trygga lekplatser.
Där kan gamla julgranar hjälpa till.

Skänk din gran till ett riktigt bottenprojekt:
”Stockholms vatten är kraftigt påverkade av exploatering. Viktiga områden för många fiskarter har försvunnit till följd av muddringar, kajer och båthamnar. Genom att sänka ned buntar av julgranar på botten kan nya lekplatser och uppväxtmiljöer skapas. Nu kan alla Stockholmare hjälpa till med detta.

Enligt en studie från Sveriges lantbruksuniversitet är idag 40 % av fiskens uppväxtplatser borta och ytterligare 0,5 % av de orörda områdena exploateras varje år. Närmare tätorter är exploateringen ännu högre. Om den här takten fortsätter kommer samtliga orörda uppväxtområden vara borta om 50 år kring Stockholm och Norrtälje. Vid Sportfiskarnas provfiske sommaren 2016 visade vattnet runt innerstan på en störd reproduktion av yngel.”

fishtree Just do it!?
Så länge du som privatperson inte blir tagen för nedskräpning..

Ett svar till “Släng granen i sjön

  1. Bättre att slänga granen i sjön än grannen i sjön….

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s