Seth i Expressen debatt – kommentera på deras fb!


Ni kan kommentera Seths debattartikel i Expressen: Hunden riskerar att dö av nyårssmällarna Expressen Debatt på Facebook som har kommentarsfält.

fireworks-5thnov2011-banbury

Det i Seths artikel som eventuellt kan gå emot andra råd är:
Behåll lugnet för att inte överföra oro på hunden. ”Stackars-dig-rösten” och pjosk ger helt motsatt effekt än att stärka hunden. Tänk i stället som ”upp igen” som när barn ramlat. Förstärk inte en farhåga. Den långsamma tillvänjningen till knalljud sätter sig bäst i beteendet om hunden inte också förväntar sig godis. Hunden blir upphetsad av godis, när den i stället ska lära sig att inte reagera. Men lek gärna samtidigt, för hunden kopplar inte leken till smällarna som med godiset som ges akut.”?

Seth mottog en kommentar:

”Jag håller inte med om din artikel i Expressen idag 30/12 om att ”det är en gåta att fyrverkerier ännu inte är förbjudna”. Tydligen kan man träna hundar mot skotträdsla – annars skulle det inte finnas några jakthundar. Men sedan är det som att hund- och kattägare kräver att alla andra ska rätta sig efter deras intressen. I min värld är det lika mycket värt att vilja lägga sina pengar på fyrverkerier som att lägga pengar på katter och hundar. Men om vi nu ska bekämpa varandras intressen kan jag säga att nämnda djur förorenar en hel del, bajsar o kissar lite varstans, skäller eller eventuellt till o med går till attack mot människor. Kanske det är en gåta att husdjur ännu inte är förbjudna”. Jag står för åsikten att intresse för fyrverkerier ska värderas lika högt som intresse för husdjur och att hundägare inte kan kräva monopol på tillvaron.”

En intressant inställning och jämförelser.
Seths svar, även framfört till personen:
”Skillnaden mellan dig och mig är att jag inte ser levande individer som saker.”

/Med vänlig hälsning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s