Hjältehundar som dykt upp ur intet


Här är ett axplock av hundar – ibland hemlösa – som kommit till räddning när människor varit i fara. Ofta dykt upp som ur intet i exakt rätt stund.

Främmande gatuhund räddar livet på den lilla flickan – genom att kasta sig ut i gatan framför bilen tar hunden smällen istället för att barnet träffas. Hunden skadade sig i benet men togs väl om hand – och har nu fått ett hem.

New York Post – en endast 5-månaders pit-bullvalp räddar 18-åriga Maya från att bli våldtagen. Han kastade sig utan rädsla på överfallaren och bet tag i benet så Maya kom fri.

Maya Fairweather med sin pojkväns hund

Maya Fairweather med sin pojkväns hjältehund Apollo

Pojkvännens mamma hade inte velat ha en hund och – vad det verkar – särskilt inte ”den hunden” kanske för att han är pit-bull? Efter händelsen är hon mycket gladare i Apollo! Och vi hoppas att Maya slutar gå med lurar i öronen på kvällspromenaderna, efter detta.

Hunden värmde familjens vilsegångna flicka. Under 15 timmar sökte polisen med helikoptrar efter en 3-åring som försvunnit till skogs. Familjens Australian Cattledog var som väl med flickan – under hela de 15 timmar innan flickan och hunden hittades. I nattens minusgrader visade det sig att hunden skyddat sin lillmatte i kylan. De var båda nedkylda när de hittades men utan hundens sällskap kunde den lilla flickan gått ett värre öde till mötes den natten.

Tidigare hundhjältar från vår blogg:
Hunden och katten ville rädda matte – som gått vilse i skogen
Tik ammade svältande 2-åring
i Chile. Pojken var väldigt undernärd, naken med hudinfektion och hade loppor. Han antas ha överlevt efter han träffat grannens hund som var dräktig och hade mjölk som hon lät pojken dricka av. Att sedan inte grannarna slagit larm? 
Omplaceringsrottis räddade kvinna i park – England
Och vår egen hjälte –
Gunvald Larsson som räddade sin lillasyster Viljas liv vid hundattack

En god fortsättning önskar Seth Sjöbloms hundcoachblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s