VARNING för torkad kyckling i hundgodis


Veterinär varnar för hundgodis med torkad kyckling i, speciellt när kycklingen är från Kina. Sedan omproduceras varor så man knappt vet nåt när man kollar efter ursprungsland.

Personligen undviker vi alltid rått hundfoder med (rå) fågel, eller fläsk i.. Men tydligen kan även små mängder, som i hundgodis med torkad kyckling  göra en hund svårt sjuk. DogfoodAdvisor. Människor kan ju bli livshotande sjuka av detta – men man har faktiskt inte hittat orsaken till att hundar reagerar på torkad kyckling! Kanske är de mer lika oss än man trott?

eat-more-cow

– Märker man att hunden blivit hängig, äter dåligt och dricker och kissar mycket, kanske kräks – vilket också är typiska symptom på obehandlad diabetes(!!) – så kan även hunden ha fått sjukdomen Fanconis syndrom [på engelska].

Fanconis syndrom kan drabba njurarna vilket så klart kan bli livshotande på dessa livsviktiga inre organ.

Läs det finstilta på förpackningen, men ännu hellre – kontakta leverantörer och företag som säljer era hundgodisar för att fråga efter faktan till botten. Det verkar svårt i dagsläget att hitta företagen med ”riskprodukterna” i Sverige bara genom en enkel googling.

Någon som djupdykt i detta får gärna återkoppla som bloggkommentar eller maila det till sethsjoblom@gmail.com – så vi kan sprida det vidare!

Våra hundar äter svenskt direktfryst nötkött – nedmalt utan att tinas – i en perfekt klinisk process för att hålla hundfodret rätt behandlat hela vägen till hundägarnas frys.

Fodax svenkst färskfryst hundfoder

Fodax svenskt färskfryst hundfoder

/Med vänlig hälsning Team Seth Sjöblom – den mest varierade coachbloggen i Sverige!

2 svar till “VARNING för torkad kyckling i hundgodis

  1. Camilla Elfstrand

    Fodax är det bästa fodret som finns.
    Vår lilla kräsna tjej äter det med god aptit..

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s