Älskade Bella förgiftad av jordbakterie


Vila i frid. Vi kommer aldrig glömma älskade Bella som vi passat här hemma ibland och hon fungerade så bra med oss och våra hundar. En så härlig hundpersonlighet med mycket fin rottweiler i sig och med livet liggande framför sig. 

Bella avled i veckan av Botulism – en svår förgiftning från jordbakterien Clostridium botulinum. Väldigt olyckligt eftersom Botulism är en ovanlig – men potentiellt livshotande sjukdom som orsakas av det toxin som produceras av bakterien. 

Småbarn kan också få Botulism av honung, om ni känner igen det?

– Bella, du var så ung, men förstod att inte bjuda in vår lilla hund till lek med att slå med dina stora tassar mot henne så hon blev skrämd. Du lade dig bara framför henne. Men du retade gärna Gunvald när ni lekte och du rymde busigt in under bordet, dit han var för stor att komma och vi fick alla lyfta på kaffekopparna under den smärre jordbävningen som följde..

Ägaren har varit skarpt observant om var Bella fått nosa, alltid dragit bort henne från döda fåglar och liknande. De hade bra mat och lämplig förvaring av den, samt matte undersökte t.o.m den rastgård som hunden fick springa i dagen innan hon blev sjuk! De gjorde allt för att skydda sin älskling. Men olyckan drabbade.

Något jag inte skrivit om på bloggen var den senaste gången Bella var här och vi separerat på henne och Gunvald för att de blivit för vilda och höll på att riva ner halva huset. Den gången var det Bella som fick stanna ute på verandan för att vi fick in Gunvald först. Pust!

Men du Bella var inte särskilt belåten med att inte vara med flocken! Och med hela din initiativanda så hoppade du helt sonika in genom det öppna fönstret, över skrivbordet ner till vardagsrumsgolvet, där det verkade roligare att vara och där Gunvald och vår lilla Vilja var. En hund med mycket stor potential att bara vara en kär familjemedlem men även att kunna utbildas till det som man ville.

Våra tankar går först till Bella, men även hennes familj som gav henne så mycket kärlek.

Gunvald och Bela spanar. Men Bella är just då mer intresserad av kameran..

Gunvald och Bela spanar. Men Bella är just då mer intresserad av kameran..

Juni 2016 när Bella var 11 månader: Sommargäst och kaffeskvätt – på bordet..
Det har gått bra framåt med rottisen Bella – fallbeskrivning

-Varm kram från oss alla!

 

9 svar till “Älskade Bella förgiftad av jordbakterie

 1. Ping: Algblomningen är dödligt giftig | Hundcoachen Seth Sjöblom

 2. Jag beklagar verkligen. Vi kan ta varandra i handen och skicka en bön upp till dom. Hoppas Eiko är med Bella o lekar 🐾 kramar i massor 💓

  Gilla

 3. Ping: Älskade Bella förgiftad av jordbakterie | anglevag

 4. ❤️❤️

  Gilla

 5. Beklagar förlusten av en kär vän ❤

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s