Vilmarksmannen och hans potatisar


Seth är ingen machosnubbe. Men han är allt en vildmarksman som bara älskat utmaningarna och redan innan skäggväxten kastat sig ut i skogen med hundar hemifrån som sällskap under en gran. I naturen kan man lära sig vad man kan förvänta sig och rusta sig för överlevnad där, och det har Seth gjort och överlevt.

Allt möjligt i naturen har han ätit, efter tillgång och årstid. Och fått utsvultna överlevnadskursdeltagare att smaska larver som han visat dem under trädens bark – som ändå inte smakade så illa efter några dagar på bar mage. Hans överlevnadskurser har utmanat många ”tuffingar” till att förstå att naturen kan bestämma ens öde: ”Lär känna naturen eller gå under inför den.”  

Orm – Seth kan ge er utsökta recept och bra tillagningssätt, som att göra en fin inbäddning i björkbark med örter och annat smakrikt från naturen. Eller hur kokar man egentligen ägg i en plastpåse? Seth är allt lite rolig. Hans förmåga att underhålla samtidigt som han har koll under sina kurser och vildmarksfärder har uppskattats. Kan ni gissa på äggknepet utan att googla? 😉

Med allt detta i bakhuvudet så skrattar jag nästan på mig av en sak.

Vad är det som är så knäppt motsägande med allt detta sammantaget då?

Jo – att Seth trots orm och råa larver ändå inte vill äta oskalade potatisar. 

potatis

-För det lärde hans farmor Ida honom, hon var kokerska. Den käraste Seth vet från sin barndom. Jag respekterar det, men slänger oftast i oskalade potatisar i kastrullen för att resten kan man lösa sen. Är jag riktigt högtidlig så skalar jag.

-Med vänlig hälsning från V, Seths oskala(n)de bloggredaktör

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s