Jourplacering av djur vid vålds-separationer


Som ni säkert hört så ökar antalet skilsmässor vid semestrarna. Och det kan vara extra svårt att lämna en skadlig relation om det finns djur i familjen. Djuren kan användas som gisslan av en våldsam partner för att hålla kvar familjemedlemmarna. I många fall far djuren också illa – för våldet hänger ihop. Ett effektivt sätt att mentalt tortera också beskyddaren för att ”trycka tillbaka på plats”. Detta är ett gisslantagande, utpressning som gör det svårt att sticka.

Men det finns hjälp att få för de som har djur, som de inte kan lämna i hemmet om man inte har möjlighet att då få hundpassning från vänner. Dessutom har Kvinnohus för misshandlade kvinnor med barn inte möjlighet att ge husrum för djur – som faktiskt behöver tas med!

Allt för många kvinnor som kanske inte känner någon utväg mördas varje år av parters eller ex-partners. Och barnens lidande av att leva i en familj med våld och psykisk misshandel – sätter spår för livet hos dem.

voov till inlägg

Hjälpen heter VOOV – som är en organisation som förmedlar jourhem för djur – så att ingen ska hindras från att söka hjälp!

VOOV samarbetar med polis, socialtjänst, länsstyrelser och föreningar/organisationer som möter våldsutsatta personer. Den våldsutsatta ska alltså inte själv ta kontakt med VOOV utan kontakten går genom någon av de ovan nämnda aktörerna.

Bli Medlem – antingen som Stödmedlem eller om du vill anmäla dig som jourhem och bidra med annan praktisk hjälp. ”VOOV utför ett mycket viktigt arbete för djur och människor utsatta för våld. Vårt engagemang för en lättare tillvaro för både människor och djur. Som medlem i en av VOOVs lokalföreningar kan du vara jourhem, engagera dig i din lokalförenings arbete eller i riksförbundet. Det behövs många olika insatser så som att transportera djur, ta hand om webbplats eller svara i telefonen. Vi är i behov av både djurkunniga personer och personer med andra kompetenser och intressen. Medlem kan myndiga personer med ett giltigt personnummer bli. Skicka e-post till din närmaste lokalförening för att ansöka om medlemskap.”

Husdjur ofta offer i våldsrelationer
Djur och kvinnor misshandlade av samme gärningsman
Viktigt uppmärksamma att våld mot djur och människor ofta hänger ihop

Utanför hemmets väggar ser ofta relationer med psykopater mer polerade ut än sanningen är – då de håller en partner eller hel familj under tyranni.

Dela gärna den här informationen – som vi skrivit om förr, men som aldrig kan upprepas tillräckligt. Kanske någon som ni absolut inte kan tro sitter fast i knipan!

-Mvh en arg blogg

3 svar till “Jourplacering av djur vid vålds-separationer

 1. Ping: VOOV för frihet! | Hundcoachen Seth Sjöblom

  • Hej! Tack för länken. Visst är sociala medier på internet en grogrund för mycket skit som mobbing och uppmärksamhetssökande – och grymheter mot försvarslösa djur. Vi vill inte bidra till mer uppmärksamhet till de här personerna, eftersom de ofta vill synas. Dessutom var sidan svår att ladda upp och sådana här ”senastions-sajter” är kända för att sprida datorvirus.

   -Fortsätt att uppmärksamma hundrelaterat och tipsa gärna!

   Med vänlig hälsning Seth Sjöbloms bloggredaktion, Victoria

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s