Solstrålar och olika solskydd för hundar


Alla dessa sommarvarningar. Nåja, vi tar en till! Jag är generellt inget fan av solskyddskrämer. Jag är ingen ”solare” och tyg duger gott.

De som har nakenhundar vet att deras hundar inte ska exponeras i solen utan solskydd. Hälsinge Smådjursklinik säger att vanliga humanpreparat kan vara giftiga att slicka i sig, därför rekommenderas lypsylbaserade solkskyddsfaktorer till hundar och katter. Apoteket eller veterinären kan säkert råda.

Men det finns ju också hundar som har, eller bara fått tunnare päls med åldern, eller som vi människor, kan ha en fläck där håret delar sig så huden exponeras! Smörj in där. Annars får ni ge kylbalsam på efteråt – för solbränna gör ont. Och är inte hälsosamt heller.

Kanske en sval sommarskyddsdress för nakenhundar? Säkert lätt att fixa med en passande reflexväst? Men det ett helt okvalificerat råd – så se det som en gissning.

Själv sydde jag en täckande dräkt i baddräktstyg till min dotter när hon lärt sig gå, så jag slapp oroa mig på stranden. Liknande finns i handeln idag för barn. Men för hundar vet jag inte..

Obs - det är inte min dotter på bilden! ;-)

Obs – det är inte dottern på bilden! 😉

Några fler sommarråd från Expressen för hundar på sommaren – som att ha med ett solparasoll till stranden – eller ett sånt där halvt pop up-tält som man kan lägga småbarn – och även hundar under. Och de behöver vatten – glöm inte skål när du tar med vattenflaskan till havet.

pop up

– Med vänlig hälsning Victoria, bloggredaktör, alltid efter devisen:
”Better Safe Than Sorry”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s