Vem äger bilen – sök ägaren så här


Två – till tre – praktiska steg för att i krissituation kunna kontakta en bilägare kommer här! Du kan sms:a bilregistret – Transportstyrelsen har en SMS-tjänst då du får automatiskt svar om ägaren till ett fordon: Vem äger fordonet:

”Skicka ett registreringsnummer till nummer . En kort stund därefter får du ett svars-sms med information om det fordon som har det aktuella registreringsnumret. Tjänsten är avgiftsbelagd och kostar 3 kronor per skickat sms (teleoperatörens avgifter tillkommer).” Läs mer på hemsidan.

För som de flesta av Er vet så stiger värmen i bilen obamhärtigt som i en bastu, avsett öppna bilfönster. Man får tänka på att både barn, djur och kanske äldre släktingar – vilket också kan vara fallet – inte öppnar dörren och går ut.

Namnlös

Steg 2) Försök sedan att söka efter ägarens telefonnummer på Hitta (som i.a.f  jag tycker fungerar bäst) eller på Eniro.

Mitt tips nr 3 om nummer 2 misslyckats och om tid verkar finnas: Sök på Folkbokföringen – där ni på någons namn och kommun i rätt sökrutor kanske kan få fram adress – och sedan kan man söka på vilka andra personer som finns registrerade där och leta efter deras telefonnummer..

Verkar det vara kris för överhettning av någon i bil så får du öppna dörren eller krossa ruta. Ha helst ett vittne med för att förenkla för dig – om Polisen 112 inte hunnit komma på plats innan och/eller du känner att du måste agera direkt.

Bilen tillhör inte ”utemiljön” för att den står ute där det fläktar lite. Kanske dumt påpekande just för er hundengagerade personer som redan vet. Men stressade eller chansande bilförare fungerar ju på något – okänt – sätt? Är bara så frustrerad!!

Relaterade blogginlägg som vi skrivit som ni kanske vill läsa:
Att akutbehandla en hund som fått värmeslag
Polisen: Så bör du göra vid värmehotad hund i bil

2 svar till “Vem äger bilen – sök ägaren så här

  1. Funkar det för privatpersoners reg-nummer igen? Det försvann ju ett tag, såvitt jag minns.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s