Förbered Er att rädda från ihjälkokning


Hur kan ens någon enda människa ha missat allt det förebyggande arbetet mot de fruktansvärda situationer när hundar eller barn sätts att riskera livet och hälsan i varma bilar?

Risken att koka någon till döds – hur kan man ha missat det – eller väljer att blunda för faran med ett ”jag ska bara in i affären en kort sekund”? Och så är det kö, man ”ska bara” en sak till och så – hoppsan – har det gått en kvart. Den korta tiden är väldigt lång för någon instängd i 50 graders värme och individer kan riskera dö. 

Så sent som för någon dag sedan lämnade en pappa ett litet barn ensamt i bilen i värmen och varje sommar räddas hundar ur stekheta bilar – trots att varningar och information sprutar ut via medier, hundorganisationer, polisen och bloggar.

Det kommer ändå ske igen – så det gäller att vara förberedd med kunskapen att kunna rädda!

Läs här Seths råd för att HÄVA ett värmeslag hos hund

Vår samarbetspartner DogNews – som är Sveriges största hundblogg fortsätter påminna om det här inlägget som vi vet redan har räddat hundliv. DogNews  har över 200 000 besökare i månaden – vilket är en väldigt bra plattform för att rädda fler hundar som råkat illa ut. 2013 hade inlägget därifrån nått 21 000 läsare.

Tack för ett gott samarbete oss emellan DogNews och alla andra som sprider förebyggande information om farorna för våra små!

Även vid utelek med hundar i värmen kan de ju trilla ihop av överhettning. Så fortsätt sprida informationen – läs ovan och lär in hur du gör i en nödsituation och var inte rädda att kolla upp och agera om någon verkar kunna vara illa ute. Det finns värre sätt att göra bort sig än att kolla upp läget och inte istället tänka att ”det händer nog inte”. Vilket ju är just en inställning som sätter andra i fara.

Death Valley USA

Death Valley USA

Annan livräddning  som man bör läsa och kunna innan något händer:
Hjärt -och lungräddning och Första hjälpen på hundar

-Med vänlig hälsning hundcoachen Seth Sjöbloms blogg med förhoppning att alla får njuta på rätt sätt av den efterlängtade sommaren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s