Buster ”bustade” igenom sina problem – beskrivning från ägare


Märkligt med ”lyckliga sammanträffanden” ibland..

Jag och Seth var i hundrastgården när en matte passerade med deras nya hund som de tagit som omplacering – en Buster som på långt håll liknade en schnauzer när jag såg dem komma. Han började skälla och ställde sig upp i kopplet när han såg våra hundar. Kunde knappt höra varandra när jag tog kontakt och sa att min sambo var hundcoach och kanske kunde hjälpa dem?

Matte sa då att de gått ett par kurser i lydnad och att de jobbade vidare på det. Seth kom fram och lämnade ett visitkort och de pratade om hunden – samtidigt som Buster inte kunde sluta med sitt utfall. Han var helt låst. Hon har tidigare haft två rottweilers, så hon kunde nog sin sak med hundar. Men de tvingades nästan att skiljas för att skällvolymen var så hög.

Buster är en blandning mellan Znauser, xx och zz

Buster är en blandning mellan schnauzer, tax och mops

Samma dag mailade matte Jenny till Seth:
”Hej! Tänkte mest höra av mig, det var vi som sågs nu ikväll vid Björndammens hundrastgård (jag med den lille skällige typen). Väldigt trevligt att du ”vågade” påtala min hunds beteende, jag kan annars ana att många hundägare blir lite stötta. Jag och min sambo är ju väldigt medvetna om att vår Buster är en hund med bekymmer, men är också medvetna om att vi faktiskt lyckats få honom bättre nu på 2 månader än vad förra ägaren gjorde på 2 år!

Kollade på din sida på nätet, och det lilla jag läste verkade väldigt intressant. Du får gärna berätta lite mer om hur du jobbar och eventuellt skulle kunna hjälpa oss, det går nästan lättast att mejla eftersom jag alltid stänger av ljudet på min mobil. 🙂
Med vänlig hälsning Busters matte Jenny”

Seth svarade: ”Kul att du inte tog illa upp, för det var välment. Av det lilla som jag såg så har han ett attitydproblem som man måste försöka att jobba bort, ni kan få verktygen av mig och sen måste ni jobba vidare med det – i kontakt med mig via, mobil, mejl eller ev. nytt möte. Det viktiga är att han börjar lyssna mer till er och det är då du kan få resultat. Och: ”Ring mig så kan vi prata om problemet först”.”

Seth kom sedan och träffade familjen i deras hemmiljö med Buster.

Matte berättar mer efteråt:
Oj, hallå, vad hände!? För det första ska du ha tack för idag, det känns som att vi kommer att kunna använda oss av dina tips och trix och att det här kommer bli jättebra.  Men först måste jag berätta vad som hände när du åkt…

Det ringer på dörren, Buster skäller och springer till dörren. Ber honom lägga sig, vilket han gör efter tillsägning.

Buster reser sig efter stund och vill hälsa men vi ber honom igen att lägga sig. Han reser sig en tredje gång för att hälsa, och vi säger till honom igen. Sen stannar han där hela tiden besöket är hos oss, ca 20 min.

En halvtimme senare ringer det på dörren igen, vi sitter och äter. Buster säger INGENTING. Skäller inte, springer inte till dörren. Jonas går och öppnar dörren, utan att Buster ens lyfter ett ögonbryn. Vi får nästan kolla så han lever. Men han ligger där så fint, och väntar tills vi säger att han får hälsa.

Vad hände liksom?! 😀 Det här kommer nog gå bra helt enkelt… Jenny”

En annan trevlig sak under konsultationen var då de med Seth promenerade ute i kvarteret och Buster mötte grannens huskyhane – som inte Buster gillat ö.h.t att träffa. Men efter beteendeträningen hemma med rätta korrigeringar – så gick Seth gick fram med Buster och de två hundarna kunde då äntligen konfliktfritt hälsa på varandra!

IMG_1194

Dagen efteråt när Jenny och huskyägaren träffades när de båda skulle rasta sina hundar, så frågade han om han fick ta båda hundarna ut på en promenad ihop. Jenny lät honom göra det – med det hon förstått om Buster, att han inte alls var ett hundmonster och de redan sett hur radikalt Buster förändrat sitt beteende positivt. Men Jenny var nervös tills den nye hundpromeneraren ringde på dörren och återlämnade Buster som mådde som en prins.

Den prins han är! 

Och nu jäklar ska Jenny med familj få skryta med att deras Buster är den skitfina hund som de själva visste, trots hur illa det såg ut först.

Coolaste Buster - som hittat hem.

Coolaste Buster – som hittat hem.

Och kan njuta av sitt fortsatta liv ihop med adoptivfamiljen som inte gav upp.

Och Buster kan njuta av sitt fortsatta liv ihop med adoptivfamiljen som inte gav upp det goda de såg hos honom.

Med vänlig hälsning från Seth Sjöbloms – också lika lyckliga – hundblogg!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s