Lustiga nattliga matraider


Ingen tycker väl det är roligt att vara inlåst. Vad gör man om celldörren på en anstalt öppnas? Man äter. Som när fångar på Norråkersanstalten fann sina celldörrar olåsta en natt och bakade kladdkaka.

Något märkligare var det på Battersea Dogs & Cats Home i England. Hundarna stängdes in i sina burar för natten, men på morgonen när personalen kom var flera hundar ute ur sina burar och hade kalasat på mat. Boxdörrarna hade ju låsanordningar. Märkligt. Men det hände flera gånger att hundarna var lösa ute i korridoren på morgonen.

En särskild hund, Red visade sig alltid vara med i det fria gänget. I hans bur hittades han också hopslingrad med sin älskling på mornarna. Och hans bästisar var alltid ute.

Red blev alltså huvudmisstänkt och fick en övervakningskamera i sin box när personalen övervaknings-riggade hundhemmet. Och mycket riktigt. 

Red öppnar låset i sin bur med munnen

Smarte Red öppnar låset i sin bur med munnen

Se filmen hur det gick till.

red

Nattligt kalas på hundhemmet!!

Nattligt kalas på hundhemmet

Men Red var inte orättvis och bara lät bästa kompisarna komma ut
– utan han släppte också ut olika andra hundar ur
sina burar på nätterna så de också fick smaka på lite frih.. mat. 

Fotnot: Berättelsen om Red publicerades redan 2004 och har tagits upp flera gånger sedan dess. Kanske det som inspirerade fångarna med öppna celldörrar till att baka nattlig kaka? 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s