Vida 10 år bloggar om Göran och Flingan & flocken på MyDog


Vida1

En ny hunddetektiv söktes på MyDog för deckaren ”Vargskräck” som har gjort succé bland unga läsare som gillar hundar och spänning. Inför uppföljaren sökte ”Flingan & flocken ytterligare en deckarhund – med stor personlighet och det lilla extra. Vinnarhunden kommer vara med i andra boken om Flingan och Flocken.

Här är berättelsen om mopsblandningen Göran och matte Vida som gick på audition och intervjuades uppe på scenen!

”Jag är en 10 årig tjej som gillar boxning karate musik djur simning och mycket mer.jag har ett funktionshinder som heter adhd och autism.jag älskar djur eftersom dom är så snälla och gosiga.när jag blir stor vill jag ha ett djursjukhus på Afrikas savann som i en film jag har sett den heter scouts safari.

Mamma Embla fyller i: Vida har en enorm scenskräck så hon har aldrig varit med på några lussefirande, skolavslutningar eller dansuppvisningar. Men hon ville verkligen ställa upp i ”The next Lassie” som det kallas, så hon trotsade rädslan och körde järnet. Hon var nervös och pirrig innan hon gick upp sa hon.

Men när de väl kom in i samtalet försvann nervositeten. Jeanette frågade om Göran och då berättade Vida om den historia vi hittade på när vi fick Göran.*(Kommer längre ner i texten.)

De pratade sedan om vad Göran är bra på och Vida berättade att han älskar att nosa och analysera. Att han kan stå och analysera på samma plats i 10-15 min om han får. Att han är lugn, snäll och ganska tråkig.

Vida2Jeanette frågade på vilket vis han skulle passa i nästa Flingan och Flocken-boken?

Då nämnde Vida att han skulle bli en ypperlig detektiv p.g.a hans analytiska förmåga.

Sen visade hon de konster Göran kan. Att ge den kungliga tassen, att dansa och att han kan sitta still väldigt länge med godis på nosen.

Juryn var väldigt imponerade och tyckte att han var tålmodig, lydig, att han skulle passa i boken och mycket mer som vi inte minns nu.

*Så här berättade Vida om Göran:

– Göran är 300 år gammal och kommer från Kina. Hans pappa var varg och kung i Kina. Men kungen tyckte inte att Göran var skrämmande nog så de jagade honom ut ur Kina med högaffel.

Ståtlige Göran

Ståtlige Göran

Göran flydde till Mongoliet och blev kung där. Men när folket där kom på att han bara var en blandras så jagade de honom ut ur det landet också med högaffel. Han kom då till Tibet där han blev själs-vän med Dalai Lama. Men de två fick fly till Indien ihop. Där ifrån har Göran vandrat över hela jorden för att till slut komma till oss i Sverige. På vägen har han bestigit Mount Everest, seglat med Napoleon, vart fallskärmsjägare i Vietnam, vart frackmodell i Milano, krigat mot Hitler, vart proffsboxare i Bronx och mycket mycket mer. Han har vunnit SM i att baka den högsta spettekakan och valde sedan att bo kvar i Skåne tills vi adopterade honom.

Fast egentligen så är han en blandning mellan mops och petit brabancon och snart 4 år gammal. Han kommer från Eslöv och mamma räddade honom från en hemsk familj när han var 14 veckor gammal.”

/Berättat av gästbloggaren Vida 10 år och mamma Embla.

(Inlägget fortsätter nedanför fotot.)

Vida3

Jag tycker det var jättestarkt gjort av Vida – och Göran som kanske också hade lite scenskräck – att bara bestämma sig och sedan gå upp på scen inför alla människor. Det hade jag inte vågat. 

I söndagsfinalen kl.15.00 utses vinnarhunden som kommer att skrivas in i nästa hunddeckare av Jeanette Bergenstav. Kommer analytiske Göran med i boken blir det jätteroligt, men jag är redan imponerad av att 10-åriga Vida bara gjorde det som hon var så rädd för! Hon är en riktig vinnare.

Tack för den fina och spännande berättelsen Vida. Du är alltid välkommen tillbaka om du vill gästblogga igen, eller bara vill skicka hundfoton som vi kan lägga ut här på bloggen.

Lycka till med tävlingen – men du är redan
en vinnare och Göran, han vann ju er.

Vida ❤ – vet du att jag, Victoria som skriver och sköter den här bloggen också har ADHD och lite autism och det har min dotter också. Men jag tycker inte att vi har funktionshinder! Vi har funktionsuppsättningar, alltså flera andra egenskaper som inte alla andra har, funktionstillgångar. Man kan säga att vi bara är särskilda personligheter som är jätteduktiga på saker, precis som andra, som kan annat. Men de kanske inte alltid kan det vi kan eller kan tänka som vi. 😉

Kram från Victoria, bloggredaktör

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s