Viktigt anrop från facebook – omplaceringshem sökes


OMPLACERING – DELA GÄRNA
och kontakta personerna
som står längst ner i detta, deras anrop.

manneVi behöver hjälp att hitta ett riktigt bra hem till Manne.
Han har lite speciella förutsättningar och behöver ett lugnt, tryggt och kunnigt hem UTAN barn under tonåren.
Manne är resultatet av en tjuvparning (schäfer/labrador) och han är född och uppvuxen i en hundgård utanför Lycksele.

Han är nu ca 2 år och bodde i hundgården med sin mamma, pappa och ett kullsyskon i nästan hela den tiden, inte alls mycket kontakt med människor (varken ägarna eller andra).

Han köptes sedan av en kille som inte förstod alla rädslor en sån här hund kan ha och efter bara 3 veckor i det nya hemmet blev han skrämd vid ett besök hos bekanta och rymde.
Han var ute i över 2 veckor och under den tiden blev han jagad med scooter och andra händelser som förstärkte hans brist på förtroende för människor.
Efter detta valde ägaren att överlåta honom på oss för omplacering så att Manne ska kunna hitta rätt hem. Manne bor just nu i jourhem hos en vän till oss men det är en väldigt kortsiktig lösning och ett varaktigt hem eller ett långtids-jourhem som kan jobba med att stabilisera Manne behövs snarast! Manne vet knappt vad han heter, han kan i princip ingenting.

Först när han kom till jourhemmet blev han lugn och det gick bra framåt, han viftade på svansen till och med.

Dock är det mycket att jobba med.
Han är inte strykrädd eller var inte rädd för fyrverkerierna på nyår MEN är rädd för vissa andra plötsliga ljud, motorljud, jourmatte tappade en tom petflaska i golvet och Manne for upp, gjorde en volt och låg skräckslagen i ett par timmar.
I onsdags var jourhusse ute med honom och halkade så han for omkull och då blev Manne riktigt rädd och har legat under soffbordet och inte velat gå på golv utan matta. Som ni förstår är det mycket att jobba med, långsamt.

Manne måste få tid, men vi tror på att Manne kan få ett bra liv om han får ta tid på sig. Den som tar hand om Manne kommer att få stöd och hjälp av oss och en vän som är utbildad i hundens beteende och kommer få tips och råd om träning. Vi tror att Manne kan bo tillsammans med en annan hund som är trygg och lugn som kan visa honom att det inte är farligt fast man tappar något osv. Manne är rumsren och kan vara ensam hemma som det är nu, men som alltid måste man ta lite i taget i ett nytt hem.

Manne är chippad och fullvaccinerad men inte försäkrad.
Han kommer att veterinärbesiktigas innan flytt.
Manne är inte kastrerad, och vi tror att det är bra att vänta med det eftersom rädda hundar kan få förstärkt rädsla efter kastrering.
Det är nog bra att avvakta och se hur han fungerar.

Vet DU någon som skulle kunna passa för Manne?
Be dem i så fall höra av sig till info@hundvarnet.se
eller Marit Cronquist på facebook, då PM i första hand.

Vi vill veta vad just DU har att erbjuda Manne.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s