Seth hundtrollade framför mina ögon!


I julas ”hundtrollade” Seth rätt framför mina ögon! Jag hamnade som i lätt chock och blev skrattig efteråt, för det kändes som något som hänt mitt emellan verklighet och saga?

Vi satt sent på julaftonskvällen och pratade engagerat om dagen och allt annat. Inte högljutt men i ett väldigt ”tätt” uppslukade samtal för oss båda. Vår rottweiler Gunvald Larsson märkte av stämningen och reagerade från sin sida – med att det nog kunde bli lite lektajm av, när stämningen kändes lite som ”högt i tak”.

Gunvald satte sig bredvid och uppmanade, främst mig med sin mest busiga blick, upphetsad, skällde till lite och vankade omkring för att sedan skälla igen. Jag kunde varken titta bort eller på honom eller lyckades säga till honom så han lugnade sig. Han brukar annars sova vid den tiden, innan midnatt.

CrocDundee trickJag ville fortsätta prata i ro och sa till Seth; ”att han skulle kontrollera sin hund”. Frågade något irriterad; ”om han sett hur Crocodile Dundee gjorde med vattenbuffeln i filmen?”. Scenen då Dundee gick fram med handen, fingrarna formade till två horn – och i princip sövde den stora buffeln med hypnos.

Och ibland fungerar provokationer.. 

Seth suckade och plirade mot mig. Sedan tittade han på upphetsade Gunvald och gjorde samma tecken med handen som den autraliske vildmarksmannen i filmen – över Gunvald och sänkte ner handen tills Gunvald lade sig ner. Han inte bara lade sig ner. Han tvärsomnade på stört. Sen låg han och sov djupt och lugnt utan att röra på sig tills vi hade pratat klart. När Seth gick in i vardagsrummet följde Gunvald efter och lade sig i soffan och fortsatte sova.

tricket 1

 

Seth bara skrattar och tycker det är underhållande att göra tecknet precis som filmkaraktären. Det bara kryddar lite, för handen räcker. Han har kunnat det länge – och det handlar bara om energier.

Ska filma det någon gång – det skedde så spontant att jag bara kunde ta ett foto efteråt. Vi är mer för att vara närvarade i alla härliga upplevelser än att främst dokumentera för senare. Vill känna nuet.

Mvh Victoria, redaktör Seth Sjöbloms hundblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s