Bli SMS-livräddare vid hjärtstopp


Bli ”SMSlivräddare”. Det här måste delas och spridas. En Hjärt -och lungräddningsapp till mobilen som larmar dig om någon får hjärtstopp i din närhet! Tänk även i friluftsområden – vilken extra tillgång att man kan rädda någon i sin närhet även om man inte själv ser att någon drabbats av hjärtstopp. Om HLR hund finns längst ner.

Får man vid hjärtstopp hjälp med HLR ökar chanserna för överlevnad och minskar riskerna för de grövsta skadorna. Hjärnan behöver också snabbt blod och syresättning. Rehabiliteringstiden minskar så klart också efter det livshotande tillståndet.

kejdan-som-raddar-livHLR-rådet, Ny app hjälper frivilliga att rädda liv vid hjärtstopp. Ladda ner appen SMSlivräddare: När du laddat ner appen via App Store eller Google Play så registrera dig som SMS-livräddare. Larmcentralen kommer då att kunna leta upp din position och larma ut dig till ett hjärtstopp i din närhet. Du måste ha GPS-positionen påslagen. Vanliga frågor med svar.

Kör främst igång den manuella HLR-räddningen snabbt. Man uppmanas ta med en hjärtstartare innan man tar sig till olycksplatsen – de finns utplacerade på många ställen nu för tiden. Spill inte för mycket tid på att leta, utan uppsök den sjuka. Alla runt den sjuke om är troligen förvirrade, men peka ut någon som ska leta reda på en hjärt -och lungstartare. Hjärt -och lungfonden

Appen som kan rädda liv – Madeleine satt på middag när appen larmade och hon rusade iväg, var först på plats innan ordinarie räddningspersonal.

Tidigare på bloggen:
Hjärt -och lungräddning och Första hjälpen på hundar

Tänk med hjärtat på andras hjärtan!
Mvh

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s