Grundutbilda yrkesgrupper om hundar


Vilka skulle kunna behöva lära sig mer om – möten med – hundar? Jo de som under sina arbetsdagar kan möta människor med hundar. Busschaufförer, fastighetsskötare, elmontörer, inte minst hemtjänsten – och så vidare.

Inte för att de verkligen ska börja hantera hundar praktiskt – det kan inte ingå i deras arbetsbeskrivning. Utan för att de ska få lite mer hum och självförtroende i vissa situationer – då hundar är del av 606 678 svenskars liv, med 815 678 hundar registrerade i landet. Siffran är högre i verkligheten.

Seth har funderat på detta länge – och vem vore bättre på att berätta om hundars naturliga beteenden än han? Så ge honom ett sådant konsultuppdrag. Det är ju jul, samt nyårsrea snart – så jag kan shoppa loss! Skojade lite här.. Hundskolor – kom igen.

Eller kanske det här inte är en ny genre – men det vore inte förvånande om ett sådan koncept gav gensvar? Så kör!

Ärligt talat – det borde finnas en viss kunskap om alla i samhället från servicesidan – även om hundar. Precis som inom vården som försöker lära personalen att bemöta alla.

Man tänker sällan innan på saker som man inte har i sin närhet själv. Men kommer man i jobbet att någon gång konfronteras med vissa situationer ger en viss bakgrundskunskap de anställda lite mer säkerhet. Ett ”hundcertifierat” serviceföretag – vore inte det något att puffa för?

Från bloggen:
Hund nekad på buss
– med en del reflektioner om att systemet inte funkar och man tydligen måste vara beredd att köpa ny biljett om man har hund med?
Västtrafik otydliga, kanske också missbedömer risker med djur?

Ett exempel på tydlig skylt inom kollektivtrafiken. /Victoria

En önskan om tydliga & skyltade regler för hundägare som vill åka kollektivt? /Victoria PS: Jo, jag såg stavfelet i bilden nu, så ni behöver väl inte störa er på det? 😉

En prekär situation: Kanske inte smartaste draget att skaffa en ny hund i stor storlek om man på förhand redan vet att man kan behöva akut hjälp i hemmet? Gjort är gjort, men här uppstod det ett allvarligt problem. Vågar inte larma efter hundköpet – då en sjuk kvinna i behov av snabb hjälp om hon ramlat, eller kanske behöver ännu snabbare hjälp, har skaffat en stor hund – en italiensk mastiff av rasen cane corso. Vid larm dit behöver hemtjänsten först få assistans av polisen om de inte får kontakt med sambon först, på grund av hunden.

Kommunen vill avliva döende Marikas hund – det kanske finns lägen i livet då städning inte är prioriterat som hjälp? Hoppas och tror att kanske några frivilliga anmälde sig för att rasta Marikas hund?

Hemtjänsten rastar inte hunden
Svårt sjuka kan mista sin hund
2014
Son bussade hund på hemtjänst och polis

– Anser inte att hundar är allas sak att gilla! Men de är familjemedlemmar i många hushåll. Det går inte att blunda för.

Mvh Victoria, redaktör för Seth Sjöbloms hundblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s