Leksaker som tål starka käftar + film


De bästa hundleksakerna vi har är dessa tre som inte gått sönder.
Slitna på av vår ”Testpanel” bestående av vår rottis Gunvald.

De gröna bollarna i gummi som Gunvald inte biter i. Kanske inte är knapriga nog? Den blå en stadig KONG - men som skramlar något förfärligt när den slår i väggar.

De gröna bollarna i flexibel gummi som Gunvald inte biter i. Kanske inte är knapriga nog? Den gröna i mitten har mindre hål så den inte behöver packas. Första bollen karvade jag lite i hålet på.. En blå stadig KONG i hårdplast – som skramlar förfärligt när den studsar mot väggarna. Men de finns i flera varianter – i hårdgummi. Julklappstips?

Hundens utbildningsakademi har fina tips om: Konsten att stoppa en KONG del 1, del 2, del 3 med ökande ”svårighetsgrader” för hunden, som tar allt längre tid att tömma. Principen är att stoppa nåt supergott i botten, fylla uppåt, lite varvat och blockera hålet/en med annat gott. Hålen behöver blockeras, vilket vår ena gröna boll inte behöver. ”Bantarboll”?

Inte bra saker:
Rottweiler och dålig leksak
Bit inte i hundleksaken?
Leksak biten av leksaksbiten
Bollen som försvann
Mindre bollar kan vara farliga
– ex. tennisbollar

Låt inte hunden få bita på saker som inte är avsedda för dem. Som Petflaskor, ett material med skarpa kanter, gamla skor som kan ha spikar eller joggingdojor som blir söndertrasade i sväljbara småbitar – eller hemmagjorda leksaker som inte är helt genomtänkta. Kassera direkt sånt som gått sönder!

Dragflätor kan man göra av rep i naturmaterial, eller fleece som inte trådar sig som t.ex lakansväv gör. Skinnbitar för andra användningsområden innehåller väldigt mycket kemikalier och ska inte tuggas. Allt på ert eget ansvar och under ert uppseende över hållbarhet för lek och risker för att hunden får i sig något – ska jag tillägga.

I vilket fall – håll alltid uppsyn över hunden när den leker med saker!

Det är dessutom roligt att se sin hund leka.
-Delad glädje dubbel glädje!

Men dess bästa leksak är så klart – du själv!

Mvh Seth Sjöbloms hundblogg, redaktionen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s