Varför stor hund lös på stan?


Finns det ens någon logik eller mening i att låta en hund – särskilt en stor – gå okopplad i stan där man möter väldigt många olika människor? Ett koppel är ju inte tungt att hålla i, eller?

Men man ser ibland människor som går med hundar lösa även på stan. Ibland är det missbrukare, som visst kan ha trogna hundar. Men vad händer om någon närmar sig en stor hund med muskler och vakt i sig, som en rottweiler eller schäfer på stan? Många hundar tål t.ex inte drogpåverkade jobbiga personer som går för nära. Hur bra koll man än anser sig ha, så finns det alltid en liten risk att något händer.

Och även om man har hunden kopplad. Små hundar kan även trigga utfall från andra om de själva börjar, får man tänka på. Något kan alltid hända, vid oförutsedda situationer, det räcker.

Seth Sjöblom blogg Gunvald

Vi gör allt för att skydda Gunvald – bara för att han är en rottis.

Det skulle räcka att store vår Gunvald bara hoppade upp för att leka eller hälsa på en person och hundens öppna käke skulle ge ett skrapmärke på en underarm.

Då skulle det stå i alla tidningar om ”den fruktansvärda rottweilerattacken”.

Vår hund kan ryka i strömmarna av fördomar. Så vi själva är väldigt försiktiga, han har aldrig bitit någon ens vid attacker från andra hundar eller drogpåverkade personer.

Peter Anglevåg med sin diesel.

Peter Anglevåg med sin diesel.

Vi har en vän, Peter Anglevåg som vi kan anförtro Gunvald till om vi båda skulle bli sjuka. Peter har varit hundförare sedan 1987 – som förstår hundar och är grym i lydnad.

Han vet också, med all sin förkunskap om både rottweilers och efter att ha träffat vår rottis vem Gunvald är – en snäll och stabil hund som nog ingen skulle backa för att äga. 

Jag har förut haft en av våra hundar kopplade på ödepromenaderna, vilket är en bra regel att fortsätta följa. Den gången gick båda lösa och omgivningen var inte så öppen som annars. Så, koll på Gunvalds signaler är något jag måste lära mig, tror jag har en bra mentor där..

Slutet gott, allting gott!

Fotnot om rättelse – och ändringar i originalinlägget. Jag hade missförstått när Seth sagt att han var arg för att en person han hade anförtrott Gunvald till hade ”gått med Gunvald på stan och lös”. Detta kvarstår, men jag förstod fel, att det hänt samtidigt!
Ber om ursäkt för missförståndet, till den person som kände sig falskeligen utpekad om att ha haft vår rottis lös på stan. Men hen har aldrig blivit utpekad med sin identitet, härifrån.

Det grundlagstiftade Fria Ordet är mycket viktigt att eftersträva korrekthet med och visa hänsyn till andra om de uttrycker sig sårade och på något sätt själva är oroliga för att de kan bli igenkända och utpekade för något inte så bra.

Mvh och tillönskan om trevlig helg, bloggred Victoria

2 svar till “Varför stor hund lös på stan?

  1. Ping: Illasinnade stalkerdjävlar | Victorias ankedoter – en sorts beskrivning och CV

  2. Ping: Plågsamt att nagelfaras av hatare | Hundcoachen Seth Sjöblom - Göteborg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s