Sanera tvättstugan om ni har husdjur


Av hänsyn till andra bör man i tvättstugan avlägsna alla spår av sina husdjurs hår.

Kör man in en blöt disktrasa i gummipackningen runt tvättmaskinsluckan – kan det avlägsna förvånansvärt mycket hår. Skölj av torktumlarfilter och torka ur torkskåp, och så klart städa golv. Bättre än att efterföljande tvättare slipper rensa allt innan sin tvätt. 

De som inte valt husdjur kan ha valt bort detta familjetillskott för att de inte tycker det känns rent hemma med djurhår. Eller, ännu viktigare – de kan vara allergiska. Det betyder inte automatiskt att de inte gillar djur – men att de vill inte ha ett eget hemma och inte ha deras lämningar så nära sig.

Fluff

Fluff

Har man djur är man van vid hundhår som blivit en del av ens liv. Men tvättar man i en tvättstuga gemensam med andra hyresgäster är det bra folkvett att visa väldigt stor ödmjukhet för att minska den allmänna irritationen på hundägare. Det är ju hundarna och välviljan för hundar i samhället som drabbas negativt om andra påtvingas våra djurs spår. Det är väldigt onödigt. 

God grannsämja ska inte underskattas – för ens egen och hundens skull också.

/Mvh från en vänlig hundblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s