Besök och Gunvald vill vara med


Vi brukar inte släppa fram Gunvald till besökare om han inte är lugn. Om vi gör det alls. I morse fick vi en ny torktumlare installerad. Och det ingår ju inte i installatörernas uppgifter att hälsa på hundar heller.

Gunvald fick vara bakom sovrumsgrinden men var nyfiken på installatörerna och allt som hände. Det var inte någon idé att stänga sovrumsdörren för då blir han ännu mer upphetsad och öppnar dörren, även om den går inåt. Han ställde sig i sängen för att få bättre översikt och snodde ihop sängöverkastet.

Det är inte lätt, kan jag säga, att slänga på ett trassligt sängöverkast med en 50 kilos upphetsad hund mitt på sängen som bara vill leka! Får han fritt spelrum blir det så här; en normal Gunvald-kalabalik:

Vi lade oss i sovrummet, jag, Gunvald och Vilja och softade. Men Gunvald ville inte vara lugn. Han ”rottissjöng” för att tala om att han ville leka. Jag hojtade till el-killarna att han bara ville leka, för ylandet låter rätt så respektingivande om man inte är van.

När de var klara och gått fick hundarna komma ut och självklart sprang de runt och inspekterade hela lägenheten med sina nosar. Då var allt OK.

Nu matte, är jag lugn igen. Vad sägs om mat och en promenad?

Nu matte, är jag lugn igen. Vad sägs om mat och en promenad på det där stället du vet?

Ha en trevlig måndag i regnet – det ska vi ha!
Mvh V, Seth Sjöbloms blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s