Rehabilitering kräver ett Seths hundcenter


Det är ju Seths trogna dröm att ha ett hundcenter där han kan ta emot många hundar samtidigt och jobba med dem där, med bra medhjälpare och i kontakt med veterinär. 

Att sunt bedöma hundar och deras chanser inför ett harmoniskt liv – eller inte, främst inför omplacering. Kanske privatpersoners hundar som behöver lite extra genomgång och specialträning för ett fortsatt liv.

plåster

För vi ska aldrig mer ta hem en hund i behov av hjälp – sa jag idag och Seth nickade. Asjobbigt känslomässigt och svårt både för våra två befintliga hundar att deras liv rubbas, ens för några dagar. Vi har ju haft en tik här under några dagar. Kanske hon var ”för långt ut på grenen” redan? Och när man tar emot en avlivningshotad hund i sitt hem brister man nästan om man inte kan hjälpa. Eller som – vart hamnar hunden sedan – följer de råden för en skör hunds uppbyggnad?

Men Seth skulle kunna hjälpa så många hundar till bättre liv, eller ge en rättvis bedömning om deras chanser i framtiden – med ett eget hundstall som skulle skötas perfekt. Seth har ju som mentor på Realgymnasiets naturbruksprogram besiktat hur många hunddagis som helst, i samarbete med Länsstyrelsen.

Så det skulle vara ett bra ställe för dessa hundar. Oavsett deras vidare öde. Tyvärr är det så att alla hundar inte kan räddas till ett värdigt liv. Det vore grymt, eftersom de kan lida något oerhört i sitt psykiska välmående om de fått fel förutsättningar i livet, miss(be)handlats eller har genetiska svagheter.

Tänk om en bonde skulle vilja upplåta ut en tom lada vi med sponsorer kunde bygga hundburar i? Kanske göra ett hägn utanför? Eller att någon stor intressent skulle köpa ett sådant ställe där Seth kunde bygga upp en sådan fantastisk verksamhet?

Kanske vore helt nytt i Sverige? I.a.f med Seth Sjöblom som chef och hundmentor. Nåja. Varje räddad hund är en oerhört stor glädje. Även om Seth har större visioner än så för att han skulle kunna göra mycket mer.

/Mvh Victoria, Seth Sjöbloms sambo och bloggredaktör för vår älskade hundblogg – som faktiskt som vårt mål är – ändå har påverkat många liv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s