Valpar till salu på loppis


Vår dotter var i helgen på Bellevue marknad, en loppis i Gamlestan i Göteborg. I ett försäljningsbås såg hon två valpar ligga ganska utslagna. Det fanns varken tik eller vattenskål i sikte. Hon böjde sig ner och klappade för att se hur hundarna mådde. De små reagerade knappt, hoppade inte upp eller så. De som stod i båset frågade om hon ville köpa. 

nejJag rapporterade det här till Polisen eftersom hundarna dels inte verkade må bra, samt alla risker med antingen insmugglade hundar, eller oansvarigt uppfödda hundar utan veterinärtillsyn, som att få nödvändiga vaccinationer. Polisen brukar hålla koll på sådana här marknadsställen i jakt på hälare som säljer stöldgods. Så jag gav dem tipset att kanske uppsöka marknaden nästa helg och leta efter hundvalpar. Och hålla det här i minnet.

Det kommer säkert att återkomma nya valpar om inget görs.

Det här är jätteviktigt att hålla ögonen öppna för! Vi har på bloggen skrivit och agerat en del mot hund-valpsmuggling samt hundfabriker med vår samarbetspartner DogNews och vi båda hade dialoger med Blocket. De var inte sena med att ändra sina regler om köp -och sälj av husdjur. Kudos!

Jag ringde också polisen när en tiggare jag ofta sett och gett en slant, plötsligt höll en hundvalp i famnen. Det kändes inte OK i magen, efter att jag bott utomlands och sett tiggare sitta med olika valpar. Smittovalpar i tiggarnas famnar? Där har jag samlat alla relevanta länkar, som ni kan klicka er runt på!

Fick ett litet ”rasistkort” slängt i huvudet på bloggen, men ärligt talat. Ska vi vara seriösa nu – så är det mindre troligt att fattiga uppsöker veterinär och betalar vaccinationer, eller köper en hund dyrt.

Håll ögonen öppna och ring 114 14 till Polisens växel direkt ni ser något liknande. Fråga efter om de har en bil i området, så de kan komma direkt. Det handlar både om djurskydd och i förlängningen om t.ex Rabies.

/ Mvh V, redaktionen, Seth Sjöbloms blogg

6 svar till “Valpar till salu på loppis

 1. Ping: Varning på stan – hundar heta byten | Hundcoachen Seth Sjöblom

 2. Ping: Rottweilervalpar stulna vid inbrott! | Hundcoachen Seth Sjöblom - Göteborg

 3. tyvärr går det inte att göra något åt detta fick jag till svar när jag ringt till alla instanser som har med djur att göra,polisen sa att det inte var olagligt. jag såg oxå vem som köpte valparna.

  Gilla

  • Det är fruktansvärt! Men det måste ju finnas något runt detta som är olagligt, inom djurskyddsfrågor?
   I.a.f strongt av dig att du brydde dig nog att ringa runt till som du skrev i andra kommentaren: länsstyrelsen, jordbruksverket, kennelklubben samt polisen. Men vi ringer om vi ser det igen. Kanske säga att det är misstänkt djurplågeri, om det nu är lagligt att sälja djur på loppisar, för det är inte rätt mot djuren!
   Mvh Victoria

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s