Med liv i het riskzon


20150820_175046Nivån på medvetenheten om risker och säkerhet är uppenbart mycket olika hos olika personer. Chansa med barn eller hundar är inget alternativ för de som bryr sig. De som inte tänker efter innan, de har någon störning och är inte lämpade att ta hand om någon annan levande varelse – anser jag.

Vi åker oftast ut med hundarna för rastning tillsammans. Åker vi ensamma planerar vi in vår inhandling och undviker butiksbesök. Gunvald har grindar för få ny luft, med öppen baklucka. Men det fläktar inte så mycket ändå. Själv är han så lugn i buren.

Men vi vill inte lämna hundarna själva. Han – eller Vilja – kan ju råka ut för någon som vill reta eller skada hundar. Även om vi hade en metallmojäng så bakluckan kunde vara lite öppen. Parkeringshus är svala, men som sagt också tjuvtillhåll. Inlägg från oss:

Hundtjuvar och hundkamper – offren söks i parkeringshus och utanför butiker
När Gunvalds bil fick tjuvbesök
– då tjuvarna fick sig en läxa..

Här med fotona har vi ställt oss i parkeringshuset under mataffären. Inget känns egentligen tillräckligt för att skydda våra hundar, eftersom de instängda inte kan skydda sig själva och det ändå kan vara oskönt för dem. Så de får inte vara själva. Våra barn som små hade inte heller suttit där själva.

20150820_175123

Våra 11 inlägg om värmeslag i bil.
Och om värmeslag efter aktivitet i värmen, som kan drabba helt oväntat där Seths metod Akutbehandling av hund med värmeslag

Och varför inträffar sånt här om och om igen?
Under torsdag räddades sex hundar ur en stekhet bil

Licens för att ha hund är något man drömmer om när man läser om all skit! Men även om någon kryssar i alla rätt i en test så kan man på förhand inte bedöma människors förstånd och empati om hur de gör praktiskt. Förrän man får rädda deras hundar – och barn(!) – från uppenbart livshotande situationer. Men de kan ju alltid säga att de ”glömde”..

De borde ändå få djurhållningsförbud, för uppgiften verkar dem inte lämplig.
Tillämpning av lagar är till för att hellre fria än fälla. Var uppsåtet att skada? ”Nej – vi skulle bara ta en kort fika..” Dör djuret kan det kanske bli tal om djurmisshandel? Men en chans till att misslyckas, på djurens bekostnad, det verkar de flesta få, även djurmisshandlare vars boskap dött i dynga. ”Aja baja, ni får inte göra om det här, lyd nu så ska vi se att det nog går bra”?!

Att få ha djur borde inte vara en rättighet, som kan missbrukas om och om igen!!

/Victoria, Seth Sjöbloms hundblogg

3 svar till “Med liv i het riskzon

 1. Ping: Okänd stängde bagageluckan – hund dog | Hundcoachen Seth Sjöblom - Göteborg

 2. Skriv inte djurmisshandlare som låter djuren dö i dynga! Där handlar det om svårt sjukligt deprimerade människor som inte kan ta in vad som händer. Tillståndet drabbar människor som inte reder ut sin situation där de inte får betalt för sina varor och räkningshögarna växer. Handlar det om mjölkkor så brukar mjölkbilen larma när de märker att allt inte står rätt till. Idag är LRF mycket medvetna om situationen där svenska bönder mår så dåligt att de blir apatiska. Att missköta djuren är inte ett medvetet val,

  Att lämna hundar i en varm bil handlar om att individen inte förstår hur snabbt det blir livshotande varmt i en bil. Det är inte medveten elakhet utan tanklöshet och kanske i viss mån bristande intelligens att kunna förstå orsak och verkan. Men jag har svårt att se att det är medvetna handlingar för det är ytterst få människor som är så genuint medvetet galna och elaka att de gör en sådan sak planerat. De svaren du redovisar handlar om människor som är i ett försvarsläge då de brutalt påminnts om vad som kunde hända om inget stoppat det. Insikten är svår att ta in i en uppstressad och kanske aggresiv situation där en bilruta kan ka slagits ijn för att få ut en överhettad hund.

  Gilla

  • Hej. Det du berättar stämmer i de flesta fall. Men har man miss(be)handlat djur bör djurens lidande vara i fokus först och främst. Vanvårdar eller misshandlar man någon är man en misshandlare. Barnmisshandlare och partnermisshandlare behöver enligt mig ingen omskrivning – även om det finns bakomliggande orsaker hos den som gör det.

   I vad mån personer som betett sig så här erbjuds – eller som straff kan tvingas till ett vård/terapiprogram det vet jag inte? Känner du till det? Det är ju en allvarlig väckarklocka om att allt inte står rätt till. Men som jag skrev, så är offrens upplevelse det som betecknar situationerna som uppstått. Hos djur blir det mer synligt. Och då ska de förflyttas från sin misär.

   Mvh Victoria, bloggredaktör

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s