Specialkoppel för kontroll vid starkt koppeldrag


Gunvald har fått ett nytt koppel. Ett kraftigt Väktarhundskoppel i svenskt infettat narvläder, för 395:- Den typen av koppel, med två handtag, där man kan hålla ett stadigt grepp så lågt ner som ni ser här – det är också bra om ens hund drar extremt mycket i vissa situationer.

koppel2

Som ni ser har kopplet ett extra handtag längst ner på kopplet vid kroken. 

”Designat för ronderande hundförare som vid vissa tillfällen kan behöva ett extra handtag i kopplet, närmre hunden, som gör det lättare att rikta hunden, eller säkrare att hålla tillbaka hunden.”

Det finns också på samma sajt billigare koppel med det extra handtaget, men i textil och gummerat för att ge bättre grepp, kallat ”antislip” för 189:-

Googla på väktarkoppel eller väktarhund(s)koppel för att titta igenom utbudet på andra ställen.

– Förut har jag haft en knut på Gunvalds gamla läderkoppel för att kunna styra från kortare avstånd, exempelvis när vi gått fot. Men jag måste, trots att jag tvivlade, säga att detta professionella koppel är flera gånger bättre än min knutlösning, som dels satt längre upp än handtaget gör. Jag hade mycket mer stöd och kontroll med ena handen i nederöglan på nya kopplet när Gunvald kastade sig framåt för att dra iväg efter en katt. Hans rottiskraft i acceleration, ihop med vikten – är inte liten. Det nedre handtaget sitter på rätt plats och känns tryggt att hålla i med mindre ansträngning än annars, om han ser en katt eller dyl. Säger V, G:s matte.

/Bloggredaktionen, Seth Sjöbloms blogg

Ett svar till “Specialkoppel för kontroll vid starkt koppeldrag

  1. Ping: Reparera inlärda felbeteenden. | Hundcoachen Seth Sjöblom - Göteborg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s