Specialkoppel för kontroll vid starkt koppeldrag


Rekommenderar! Gunvald har fått ett nytt koppel. Ett kraftigt väktarhundskoppel i läder, för under 400:- Butiken där vi köpte Gunvalds har lagt ner, så länken visar ett annat exempel. Ni kan googla vidare för att själva kolla utbudet.

Den typen av koppel har två handtag, där man kan hålla ett stadigt grepp så lågt ner som ni ser här – det är också bra om ens hund drar extremt mycket i vissa situationer.

koppel2

Som ni ser finns det ett extra handtag längst ner på kopplet vid kroken. 

”Designat för ronderande hundförare som vid vissa tillfällen kan behöva ett extra handtag i kopplet, närmre hunden, som gör det lättare att rikta hunden, eller säkrare att hålla tillbaka hunden.”

– Förut har jag haft en knut på Gunvalds gamla läderkoppel för att kunna styra från kortare avstånd, exempelvis när vi gått fot. Men jag måste, trots att jag tvivlade, säga att detta professionella koppel är flera gånger bättre än min knutlösning, som dels satt längre upp än handtaget gör.

Jag hade mycket mer stöd och kontroll när jag höll ena handen i nederöglan på nya kopplet när Gunvald kastade sig framåt för att dra iväg efter en katt. Långt koppel vid såna ryck är vanskligt. Hans rottiskraft i acceleration, ihop med vikten – är ju inte liten.

Det nedre handtaget sitter på rätt plats och känns tryggt att hålla i med andra handen, jag håller alltid i vanliga öglan. Ansträngningen blir mindre än annars, om han försöker dra iväg. Säger V, G:s matte.

/Bloggredaktionen, Seth Sjöbloms blogg

2 svar till “Specialkoppel för kontroll vid starkt koppeldrag

  1. Ping: Grand danoisen Veras matte om veckan som gått | Hundcoachen Seth Sjöblom

  2. Ping: Reparera inlärda felbeteenden. | Hundcoachen Seth Sjöblom - Göteborg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s