Urskön skylt om hund i bil – som diskuteras livligt


Marcus L. lade för 4 dagar sedan upp ett mobilfoto på facebook. Misstänker att det är från ett bilevent han varit på? Markeringen som arrangörerna skyltar med på parkeringen går inte att misstolka. Fotot har nu i skrivande stund delats över 5600 gånger på fb, med 55 600 gillningar – så det visar ett stort engagemang.

krossa

Kommentarerna under fotot på facebook visar dock en del andra nyanser och undringar än den vrede som väcks. Titta in där!

– Någon verkar vara vara orolig för att sista ordet ”LIDER” faller bort och alla börjar krossa bilrutor om de bara ser en hund innanför, även om hunden mår bra.
– En kommenterar med att hunden inte ens bör hamna i ett lidande tillstånd innan den får komma ut.
– Det skrivs också att man kan lämna AC:n på, men det vore intressant med en närmare förklaring om det?

Förslag från diskussionstråden för hundägare med avsikten att bara lämna sin hund i bilen en kort stund:

Sätt en lapp i bilrutan, som på en P-skiva, om när du gick in med avsikten att springa in snabbt och köpa en dricka eller gå på toa t.ex. Skriv ditt telefonnummer på en lapp och sätt en termometer i fönstret som kan ses utifrån så du kan larmas direkt. 

Något för varuhus och shoppinggator:

Att också skylta för att påminna. Utrop i butikshögtalare och fråga om någon kanske ska skynda på eller avbryta/pausa shoppingen –  kan vara ett bra steg. 

Händer det värsta så – upprepar nu: Effektiv AKUTBEHANDLING av hund med värmeslag.

Vi använde själva Seths metod – ovan – i veckan på en mycket varm hund, stoppade kalla handdukar i ljumskarna och doppade tassarna i vatten, och han slutade flämta på nån minut. Men sedan ska så klart också temperaturen runt hunden genast sänkas i skugga eller med vindfläktar!

Men se här, en utveckling i positiv riktning för både hundar och butikers kundkrets! 
ikeadagis”Den nyöppnade avdelningen på ett Ikea i Tyskland är en undanskymd plats där kunderna kan lämna sina fyrbenta vänner om de nu måste in på Ikea och handla. Hundarna får ligga på egna bäddar av konstgjort gräs i skuggan. De har alltid en vattenskål tillgänglig och en säker plats för kopplet. Enligt Ikea är detta ett försök att få folk att sluta lämna sina hundar i varma bilar.”

Området är instängslat. Även om Vi gärna hade betalat en extra avgift för en egen begränsad yta för våra hundar.

Dock hade kanske ett bollhav för hundarna varit extra kul? 😉

Någonstans ifrån såg jag internetfoton från stor butik som hade satt upp stora skuggande tak över en rad parkeringsplatser, liknande sådana som över cykelparkeringar ute. Det var riktigt bra. För parkeringshus må vara svala, men det är lättare att bryta sig in i bilar och stjäla där och då kan det vara det sista man sett av sin hund.

Hundtjuvar och hundkamper – offren söks i parkeringshus och utanför butiker

Men en liknande skylt är en väldigt bra påminnelse till de glömska för övrigt, även på andra ställen. Men man ska inte behöva hota med trasig ruta – det kanske räcker att påminna om att ens hund kan ”bli för trasig för att kunna repareras”?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s