Money money – ta en bärs med jycken och gläns?


Så jäkla dumt – men lyckas ett skapat låtsasbehov sälja, så lönar det sig.. Men hundöl? Verkar vara något till för hundägare som har sina hundar som accessoarer.

”Hundöl smakar kyckling eller kött och har blivit en storsäljare i både Amerika och Australien” sägs det. Hundvänliga Stockholm –  har puffat för att den ”awsome ölen” finns på en bar, där människor kan ”öla” ihop med sina hundar. Vill inte ens lägga upp länken för detta marknadföringsjippo. Och Hundvänliga Stockholm har sjunkit några snäpp för mig.

daggvattenMen att kunna ta med sig hundar in på offentliga rum, som restauranger – det är jättepositivt. Med bara en skål vatten, så mår hunden bra i ens sällskap. 

Hundöl – utan alkohol och specialanpassat för hundars smakpreferenser. Varför? För att det kanske säljer? För en gimmick – man är cool om man ”tar en öl” ihop med sin hund? Frågetecknen hopar sig. 

Den smakar inte gott – hundölen. Inte för en människa i.a.f. Vet en som köpte och tänkte att det var vanlig öl i ny förpackning och fick sig en liten biffsurprise.. 😉

Det finns även flaskvatten för hundar vilket jag har lättare att sätta mig in i. Även om jag och mina närmaste får våra vitaminer från en bra kost.  

”Allting går att sälja med mördande reklam – kom och köp konserverad gröt” som den gamla slagdängan från 1940-talet(!) med Ulf Peder Olrog lyder. 

För att dra det hela till sin spets, så påminner det om en del annat som inte sätter hundens behov i centrum:

– Ogillar när någon använder sin hund som accessoar!
– Precis som de som skaffar muskelhundar för att känna sig större, utan att alls vara djurvänner och istället för att ta tilllvara hundarnas goda mentala status stressar hundarna till att bli aggressiva, så de kan kallas ”kamphundar”. En liten sak att tänka på där: Hundtjuvar och hundkamper – offren söks utanför affärer och i parkeringshus – där Seths rottis satte hundkamparna på plats.
– Eller att välja att skaffa en hundras som råkat falla i modet och därför oseriöst hårdavlas på, så kullarna föds med problem, men säljs bra. Fransk bulldog fick hjärnskador av andnöd – familjens fralla från hemmaavel gick ett, för alla, hårt öde tillmötes.
– Eller så köps chihuahuor och andra hajpade raser, fast de är smuggelhundar födda i hundfabriker och insmugglade under destruktiva förhållanden. Riskerar smugglarna upptäckt så slänger de ut valparna i diket, Hundar packas intejpade i dolda oventilerade utrymmen och några dör under resan till mindre nogaräknade hundspekulanter. Men tydligen lönar sig smugglarnas hänsynslöshet eftersom hundarna fortfarande går att avyttra, bara för att de kostar lite mindre än annars. Så köparna har ett stort ansvar för att strypa smuggelhandeln!
– Det är också inte för djurens skull som vissa inte behandlar hunden efter dess naturliga behov i centrum – utan som en rolig pryl att experimentera med. 

Ovanstående är aldrig med djurens välmående i centrum
– därför anser vi att det är principiellt dåliga signaler
– men i olika grader förstås –
för synen på djurs behov och djurhållning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s