Experiment för att sänka min och hundens energi


Innan vi åkte iväg med hundarna i morse ville vår rottis Gunvald bara leka. Men det ville inte vi själva just då.

Gunvald han ställde sig bredvid oss vid köksbordet och stirrade uppmärksamt på mig med lyfta öron och ”log” pillemariskt med förväntansfull blick. Så där sött som hundar gör. Försökte ignorera det och prata klart med Seth.

Men när jag engagerat, men inte högljutt började prata om något jätteintressant så började Gunvald att lekskälla och han var på gång att börja hoppa med frambenen. Min intensitet hade ökat och han kände direkt av förändringen och blev mer upphetsad. Svansen gick runt och runt som en propeller i specialbus -och lekviftningen. Då är det serious business.

Vi ville ju prata klart – så jag slogs av idén att jag aktivt försöka bli lugnare. Seth har lugnet lika förankrat som gråsten, medan jag av naturen är ganska hyper.

Så jag tog ett koncentrerat andetag och samlade luft – med händerna öppna ihop ovanför huvudet. Sänkte sedan händerna och koncentrerat tänkte på att trycka ner energin till magen och andades ut långsamt. Så gör man inom kampkonster, Qigong, inom meditation o.s.v för att sänka ner sin Ki/Chi – energi. 

Det var inte för att jag inte tittade på Gunvald som han då också sänkte sin energinivå. Det var ganska förvånande och fantastiskt för mig att uppleva. När jag hade gjort den energiminskande manövern så tappade Gunvald direkt intresset för mig! Han gick då till husse för att kolla av lekstatusen statusen där, men förstod att han verkligen skulle lugna sig lite och bida sin tid. Men sedan blev det hopp -och lekdags!

Jämvikt i allt. Vi kan alla påverka våra hundar, barn och hela våra liv med att få koll på oss själva mentalt – vilket innefattar att få fokus på våra känslor och uppleva att vi kan kontrollera och balansera dem. Och därmed också skänka vår omgivning harmoni och känna hur gott det gör oss alla.

Alla är känsliga för stämningar men hundar mer än människor, eftersom de flesta oftast låter känslorna passera hjärnans analyssystem, medan hundar inte krånglar till saker.. 

Mvh Victoria

Tidigare på bloggen:
Känna och skicka ut stämningar – alla varelser påverkas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s