Lita aldrig blint på din hund


”Lita på din hund till 90% – men låt hunden känna att du litar till 100”! Så brukar Seth säga. Han påminner mig också ofta om att jag inte ska glorifiera vår rottweiler Gunvald Larsson, som jag ofta tenderar att göra..

Detta skriver jag – för att det är viktigt och jag vet och förstår att alla levande individer kan agera helt oförväntat. Kanske en dålig dag? Eller vid något den inte förstår eller känner igen.

Så det är en stor välsignelse (ta i trä) för oss att Gunvald inte med kraft svarat upp mot allvarliga provokationer. Han har nog ändå ett ganska sunt hundbeteende? Men varje olycksalig attack från lösspringande hundar, eller i ett fall en lösspringande människa – har fått honom mer och mer på sin vakt. Men inte våldsamt, mer att försöka skrämmas, sätta sig i respekt för att skrämma bort. Otrevliga händelser kan rota sig i hundar och förändra dem. Så låt aldrig er valp hälsa på andra, innan ni vet mer.

Men Gunvald har (hittills!!!) uppvisat ett tålamod som ändå är beundransvärt. Även om han kaxar sig ibland. Har han fått ett ben så kan han skälla till så man hoppar eller han morrar ordentligt åt vem som helst som kommer förbi, redan på flera meters avstånd. Han låtsas ha kontrollen och äga dyrbarheten.

Men vem som helst i familjen eller någon annan, under Seths överinseende – kan direkt gå fram och ta benet ur Gunvald mun. Men bara om Seth bedömt att de har rätt energier. Och ibland i jage med andra hundar i rasthage kan Gunvald ge ut ett högljutt och kanske respektingivande rottis-murr. Men det betyder inget mer än att det kul att leka och luras.

Vi älskar honom. Självklart är Gunvald inte perfekt!
Men oftast ganska avslappnad och go. 

20140603_134530

/Med seriöst vänlig hälsning från V, matte..
Och säkert husse S med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s